Vulmiddel hout

Vulmiddel hout

Vulmiddel wordt ook wel Houtrotvuller of Plamuur genoemd. Vulmiddel is namelijk bedoeld om gaten, kieren of beschadigingen in hout op te kunnen vullen. Er zijn verschillende soorten vulmiddelen, deze hebben allemaal hun eigen gebruiksaanwijzing. Lees hier alles over in deze blog.

Waarvoor gebruik je vulmiddel?

Vulmiddel kan gebruikt worden om gaten, kieren en beschadigingen in hout op te vullen. De Premium Houtrotvuller van EAZYFIX® is een vulmiddel speciaal ontworpen om (grotere) gaten in hout op te vullen die ontstaan zijn door het verwijderen van houtrot.

 

De Premium Plamuur van EAZYFIX® is een vulmiddel dat ontworpen is om kleine beschadigingen in hout op te vullen. Ook kan het gebruikt worden reparaties, uitgevoerd met de Premium Houtrotvuller, gladder te maken als je het oppervlak nog niet glad genoeg vindt.

Hoe gebruik je een vulmiddel voor hout?

Omdat er verschillende vulmiddelen zijn, zit er ook verschil in de manier waarop ze gebruikt horen te worden. De Houtrotvuller moet namelijk dikker – minimaal 5 mm – aangebracht worden dan de Plamuur en de droogtijd is ook langer.


Voor het aanbrengen van de Houtrotvuller moet al het houtrot verwijderd worden en het hout versterkt worden met de Premium Houtversterker. Daarna kan de Houtrotvuller makkelijk aangebracht worden met behulp van een Reparatiemes. De Houtrotvuller heeft een droogtijd van minstens 4 uur.

De Plamuur is juist erg geschikt voor kleine beschadigingen en gebreken. Het kan namelijk alleen in een dunne laag aangebracht worden en is dus niet geschikt voor het vullen van grote gaten. De Plamuur kan ook aangebracht worden met een Reparatiemes. De dikte van de reparatie laag mag gaan tot maximaal 6 mm. De droogtijd is slechts een 30 minuten.


Beide vulmiddelen (Houtrotvuller en Plamuur) bestaan uit twee componenten epoxy’s. Het voordeel hiervan is de elasticiteit, die ook blijft na uitharding. Hierdoor ontstaan er geen scheuren in de reparatie.

EGALISEREN VAN HET HOUT MET VULMIDDEL

Soms heb je na het uitharden van de Houtrotvuller nog geen perfect egaal oppervlak terwijl je dat wel graag zou zien. Geen probleem! De Plamuur biedt dan uitkomst. De Plamuur kan je over de uitgeharde Houtrotvuller (wel eerst schuren!) heen aanbrengen om het oppervlak te egaliseren. Na uitharding van de Plamuur kan je door schuren het geheel spiegelglad maken.

hout herstellen met epoxy

DEEL:

RECENTE BERICHTEN:

Onze succesgarantie uitgelegd

Houtrot is een aantasting aan het houtwerk, veroorzaakt door schimmels. Aan de buitenkant, zeker met geschilderd houtwerk, zie je niet direct dat het hout aangetast is.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws en handige tips & tricks? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang direct een kortingscode van 10% korting voor je eerstvolgende bestelling. Bekijk alle voordelen van de nieuwsbrief online.

Scroll naar boven