Houten plafond renoveren

Houten plafond renoveren

Houten plafond renoveren

Heb je een houten plafond in jouw woning en wil je dit repareren of renoveren? Met EAZYFIX® houtrotvuller kun je snel jouw houten plafond repareren en renoveren.

HOUTEN PLAFONDREPARATIE

Heb je een plafond met houten planken, dan bestaat de kans dat je deze na een tijd moet repareren. Bijvoorbeeld wanneer je een lekkage in het plafond hebt gehad en er lelijke waterkringen zijn ontstaan in het hout. Of omdat er houtrot in het hout is ontstaan. Zeker wanneer er vochtschade is, is het belangrijk dat je het houten plafond snel repareert. Op deze manier voorkom je dat de schade erger wordt. Heb je een ongeschilderd houten plafond? Voeg dan tijdens het mengen een kleur toe, van bijvoorbeeld het merk Mixol, en zorg ervoor dat de Houtrotvuller dezelfde kleur heeft als jouw plafond. lees hier meer over de voordelen en het gebruik van de epoxy houtrotvuller.

hout repareren met epoxy

Hoe repareer je houtrot in een houten plafond?

Houtrot in het plafond repareren werkt eigenlijk op dezelfde manier als hoe je houtrot normaal gesproken repareert. Lees onze blog houtrot herkennen om te checken of jouw plafond houtrot heeft. Heeft jouw plafond houtrot en wil je dit repareren? Verwijder dan eerst het houtrot met bijvoorbeeld een beitel of frees. Zorg ervoor dat je 1 of 2 centimeter van het gezonde hout eromheen weghaalt, zodat je zeker weet dat al het houtrot volledig verwijderd is. Behandel het kale hout met EAZYFIX® Houtversterker en laat dit goed aan de lucht drogen. Laat de EAZYFIX® Houtversterker 25 minuten intrekken en dep het daarna af met een doek. Hierna ga je aan de slag met houtrotvuller. We raden je aan wat extra houtrotvuller te gebruiken, omdat je vóór het schilderen een dun laagje moet wegschuren.

Breng de Houtrotvuller aan met een van de RVS reparatiemessen en laat het mengsel vervolgens 4 uur uitharden. Gebruik tot slot reinigingsdoekjes om je gereedschap én je werkplek schoon te maken. Klik hieronder voor een uitgebreid stappenplan.

Zelf een houten plafond renoveren met EAZYFIX producten

Zelfs als je twee linkerhanden hebt en nog nooit eerder een plafond gerepareerd hebt, bereik je met de producten van EAZYFIX® een professioneel resultaat. Dit geldt zowel voor het renoveren van een houten plafond, als voor het repareren van houtschade. Dit komt doordat al onze producten van hoge kwaliteit zijn en erg makkelijk te bewerken zijn. Hierdoor kan zelfs de meest onervaren klusser met onze producten uit de voeten. Heb je toch extra advies nodig? Geen probleem, want ons team heeft meer dan 35 jaar aan kennis en ervaring op het gebied van klussen. Wil je dus iets weten over de toepassing van onze producten, neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij adviseren je graag!

DEEL:

RECENTE BERICHTEN:

Onze succesgarantie uitgelegd

Houtrot is een aantasting aan het houtwerk, veroorzaakt door schimmels. Aan de buitenkant, zeker met geschilderd houtwerk, zie je niet direct dat het hout aangetast is.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws en handige tips & tricks? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang direct een kortingscode van 10% korting voor je eerstvolgende bestelling. Bekijk alle voordelen van de nieuwsbrief online.

Scroll naar boven