Houten voordeur of binnendeur renoveren

Houten voordeur of binnendeur renoveren

Veel woningen hebben een houten voordeur en/of houten binnendeuren. Soms kan een houten deur beschadigd raken. Dan is het goed om de deur te renoveren. Met de professionele producten van EAZYFIX® regel je dit eenvoudig zelf.

 

Beschadigde houten deur herstellen

Heb je een gaatje, deuk of houtrot in je deur? Dan gebruik je de producten van EAZYFIX® om jouw houten deur te herstellen. Zeker wanneer de houten deur geschilderd is, zie je niet direct dat het hout is aangetast. Het is daarom aan te raden om jouw houten deuren regelmatig te checken op aantastingen. Met de Premium Houtrotvuller en Premium Plamuur van EAZYFIX wordt jouw deur weer als nieuw.

Houtrot in je houten deur herkennen

Heb je een houten (voor)deur? Wij helpen je houtrot te herkennen en repareren! Zeker de buitenkant van een voordeur of achterdeur is erg vatbaar voor houtrot. Schimmels die ontstaan doordat het hout wordt blootgesteld aan allerlei weersomstandigheden, met name zon en regen, kunnen je deur kapotmaken. De randen van een deur verweren en de deur laat regenwater van buiten door of sluit daardoor niet meer goed af. Vooral vocht is daarbij de boosdoener. Dat betekent dat ook houten deuren binnenshuis, zoals de badkamerdeur of andere toegangsdeuren naar vochtige ruimtes, kunnen worden aangetast door houtrot. Omdat deuren vaak geverfd zijn, is het echter lastig om te zien of er sprake is van houtrot.

 

Houtrot in houten deuren herkennen op 3 manieren

  1. Zwakke plekken: druk zachtjes met een priem of schroevendraaier in het hout (gebruik eventueel de botte kant). Is het hout zacht? Dan duidt dit meestal op houtrot.
  2. Loslaten van de verf: als de verflaag loslaat kan dit een indicatie zijn van houtrot. Kijk de verflaag dus goed na op eventuele barstjes, luchtbellen of afbladdering.
  3. Verkleuring van het hout: als het hout verkleurt in een bruine of zwarte kleur, wijst dit vaak op houtrot. Helaas zie je verkleuringen van het hout alleen bij onbeschilderd hout.

Hoe kan je houtrot in een houten deur repareren?

Houtrot in een houten deur repareren wordt eenvoudig met de producten van EAZYFIX®. Zo verwijder je houtrot in deuren makkelijk zelf. De meeste houtrot komt voornamelijk voor bij buitendeuren, omdat deze blootgesteld worden aan wisselende temperaturen en weersomstandigheden. Vocht dat te lang in het hout blijft zitten, kan leiden tot houtrot. Ook binnendeuren kunnen echter last krijgen van houtrot. Binnendeuren kunnen ook last krijgen van houtrot, vooral deuren die in vochtige ruimtes staan. Binnenshuis voorkom je houtrot door een goede ventilatie en een afwateringssysteem. Heb je toch last van houtrot, dan kun je houtrotvuller gebruiken om dit te herstellen. Verwijder het houtrot volledig en vul het hout daarna met de Houtrotvuller. Zodra de Houtrotvuller is uitgehard, kan deze glad geschuurd worden. Na het schuren kan je het hout overschilderen.

Houten deur herstellen met EAZYFIX producten

Hoewel je beschadigingen aan een deur in sommige gevallen kunt voorkomen, is houtrot in een deur helaas niet altijd te voorkomen. Beschadigde deuren herstel je zelf met EAZYFIX®-producten. Ook houten luiken renoveren of houtrot in kozijnen kun je repareren met EAZYFIX®-producten. Dit doe je op eenzelfde manier als dat je een houten deur renoveert. Heb je hier advies over nodig? Neem dan contact met ons op. Ons deskundige team helpt je graag!

DIY

DEEL:

RECENTE BERICHTEN:

Onze succesgarantie uitgelegd

Houtrot is een aantasting aan het houtwerk, veroorzaakt door schimmels. Aan de buitenkant, zeker met geschilderd houtwerk, zie je niet direct dat het hout aangetast is.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws en handige tips & tricks? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang direct een kortingscode van 10% korting voor je eerstvolgende bestelling. Bekijk alle voordelen van de nieuwsbrief online.

Scroll naar boven