Ontvang een gratis Mengmes t.w.v. €10,99 bij Kesler Zeist

Houtrot buiten repareren

  • Home
  • Houtrot buiten repareren

DE BESTE OPLOSSING VOOR HOUTROT BUITEN

Houtrot buiten kan gemakkelijk ontstaan. Als hout wordt blootgesteld aan vocht of warmte, kunnen schimmels actief worden en het hout aantasten. Zeker buiten is dat veel het geval: tuinmeubels, tuinhuisjes, veranda’s en kozijnen staan de hele dag onder invloed van zon, regen en wind.

Dat kan allerlei gevolgen hebben: kozijnen die vol houtrot zitten, sluiten niet meer goed af en kunnen lekkages veroorzaken. Tuinmeubels of veranda’s verliezen aan stevigheid en worden gevaarlijk om op te staan of zitten. Het is daarom erg belangrijk om je hout buiten goed te controleren op houtrot en om tijdig in te grijpen.

Wat houtrot tijdig herkennen lastig maakt, is het feit dat veel hout bewerkt is. Kozijnen en meubels bijvoorbeeld zijn vaak geverfd en je kunt niet door de verf heen kijken om te zien hoe het met het hout gaat. Gelukkig zijn er allerlei manieren om er toch achter te komen of je last hebt van houtrot buiten. De Kluscoach van EAZYFIX® vertelt je die en legt ook stap voor stap uit hoe je je hout kunt repareren. Samen met EAZYFIX® zorg je voor een professioneel resultaat.

Voor Na

WAAROM JE EEN REPARATIE NIET MOET UITSTELLEN

Als je bij onderhoud van je huis houtrot aantreft, is het zaak om er zo snel mogelijk iets aan te doen. Als het onbehandeld blijft, kunnen er namelijk lekkages en tocht ontstaan. Hierdoor gaat het rottingsproces verder, totdat je uiteindelijk een kozijn moet vervangen.

Vervangen van het gehele houtwerk is gelukkig bijna nooit nodig: poortreparatie met de Houtrotvuller van EAZYFIX® is een eenvoudige en blijvende oplossing.

Schade aan jouw deuren liever laten repareren?

UPLOAD EEN FOTO VAN DE SCHADE EN LAAT JE ADVISEREN DOOR ONZE EXPERTS!

JE HOUTSCHADES UPLOADEN?

Het is niet altijd goed te zien of vervangen of repareren een beter optie is. Zeker als houtrot niet je vakgebied is. Twijfelen is dus helemaal niet gek.

Wij beoordelen graag voor je of je beter kunt vervangen of repareren. Vul onderstaand formulier in en upload tot maximaal vijf foto’s van de schade waar je over twijfelt. Een van onze specialisten zal jouw situatie beoordelen en je vrijblijvend persoonlijk advies geven!

  • Sleep bestanden hierheen of

ZO HERKEN JE HOUTROT

1. Zwakke plekken: druk zachtjes met een priem of schroevendraaier in het hout (gebruik eventueel de botte kant). Is het hout zacht? Dan duidt dit meestal op houtrot.

2. Loslaten van de verf: als de verflaag loslaat kan dit een indicatie zijn van houtrot. Kijk de verflaag dus goed na op eventuele barstjes, luchtbellen of afbladdering.

3. Verkleuring van het hout: als het hout verkleurt in een bruine of zwarte kleur, wijst dit vaak op houtrot. Helaas zie je verkleuringen van het hout alleen bij onbeschilderd hout.

 

Winnaar EAZYFIX

Gefeliciteerd, Ricardo uit Oosterblokker wint de hoofdprijs!

Onze kerstactie met het prijzenrad is helaas afgelopen. Bedankt voor …

Lees verder →
Winter repareren

De Winter is begonnen

Het weer wordt steeds grijzer en het begint nu toch …

Lees verder →

Wij zijn geopend tussen Kerst en Oud en Nieuw!

We zijn gewoon open tussen Kerst en oud en nieuw! …

Lees verder →

Nieuwe Collega – Welkom Patrick!

Nieuwe collega! Deze week is Patrick Mengers (33) begonnen als verkoopadviseur …

Lees verder →

Nog geen EAZYFIX® locatie bij jou in de buurt?

Maar zou je dit wel graag willen? Laat het ons …

Lees verder →

Plaats een Google review en maak kans op een cadeaubon

Op onze website beoordelen jullie ons gemiddeld al met een …

Lees verder →
Scroll naar top