Veelgestelde vragen

Klantenservice Veelgestelde vragen

Waarmee kunnen wij je helpen?

Algemene vragen

Houtrot is een aantasting van het hout, veroorzaakt door schimmels. Houtrot komt meestal voor in houten kozijnen of ander houtwerk dat blootgesteld wordt aan verschillende (weers)invloeden.

Het ontstaat wanneer er sprake is van een combinatie van het volgende:

 • Er een temperatuur is tussen de 5 en 40 graden.
 • Het hout een vochtgehalte heeft van 21% of hoger.
 • Er zuurstof bijgekomen is (dit verklaart ook waarom hout niet rot onder water).

Er zijn drie manieren om erachter te komen of je houtrot hebt:

 1. Controleer de zwakke plekken. Druk met een schroevendraaier of priem tegen het hout. Veert het hout terug? Dan is er sprake van houtrot.
 2. Controleer de verflaag op barstjes, luchtbellen of afbladdering. Laat de verflaag los? Schaf dan snel de Houtrotvuller aan en begin met repareren voordat het erger wordt. 
 3. Controleer op verkleuring. Is het hout (donker) bruin of zwart geworden? Dan wijst dit op houtrot. Bij een lichtgrijze kleur is het hout nog goed, maar is er al wel vocht bijgekomen. Verkleuring zie je alleen op onbeschilderd hout. 
 • Het hout repareren met de EAZYFIX® Houtrotvuller.
 • Het inlijmen van een nieuw stuk hout (lamineren).
 • Het volledig vervangen van een onderdeel van het kozijn (deelvervanging).

De Houtrotvuller gebruik je bij houtrot, bij gaten van 5 tot 20 mm diep. De Plamuur gebruik je bij kleine (vaak ‘mechanische’) houtschades, zoals krassen, noesten, scheuren, kleine gaten en nerven. De Plamuur gebruik je bij schades van 0 tot 6 mm diep. Beide producten zijn zowel binnen áls buiten te gebruiken.

 

Nee, onze pasta's hebben een gele houtachtige kleur en zijn niet verkrijgbaar in andere kleuren. Na het overschilderen is deze gele kleur niet meer te zien.

 

Wil je de reparatie niet overschilderen? Overweeg dan om de pasta te mengen met een kleurstof (bijvoorbeeld van het merk Colorex en Mixol). Deze producten zijn verkrijgbaar in veel verschillende kleuren, waaronder bruin, wit, zwart, oranje en rood.  Als je de reparatie goed tegen UV wilt beschermen, dan is het aan te raden om daarna een UV-werende transparante lak te gebruiken.

Wij hebben zelf erg goede ervaringen met Dremel. Het is met name van belang om een multitool te gebruiken waarbij het toerental minimaal 30.000 is, want anders kun je de losse vezels niet goed wegfrezen. 

Dit komt omdat de pasta's van EAZYFIX gemaakt zijn van elastische epoxy (andere houtrotvullers niet). Bovendien is epoxy een stuk duurder dan polyester. De reparaties van EAZYFIX zijn daarom erg duurzaam; een reparatie blijft meer dan 10 jaar in perfecte staat!

Voordelen:

 1. Onze epoxy is oersterk en tegelijkertijd elastisch. Belangrijk wanneer je het op hout gebruikt, omdat hout zelf ook elastisch is. Het is belangrijk dat de reparatie mee kan bewegen met de werking van het hout, omdat er anders scheuren ontstaan.
 2. Onze epoxy is makkelijk schuurbaar.
 3. Het hecht zeer goed aan het hout.
 4. Onze epoxy behoudt zijn vorm tijdens het uitharden en zakt daardoor niet uit.
 5. In de reparatie plaats je later gemakkelijk spijkers en schroeven.
 6. Onze epoxy is erg duurzaam (veel duurzamer dan hout) en bestand tegen de meest extreme weersomstandigheden. Zo ben je er zeker van dat je reparatie onbeperkt meegaat.

Nadelen:

 1. Epoxy is een chemisch product. Werk daarom altijd met nitril handschoenen. Dit biedt volledige bescherming van de huid.
 2. Pasta’s op epoxybasis zijn superieur, maar prijziger ten opzichte van pasta’s op basis van polyester.

Ja zeker! EAZYFIX producten zijn te koop in verschillende doe-het-zelf winkels en verfspeciaalzaken door heel Nederland. Bekijk het overzicht met verkooppunten: https://www.eazy-fix.nl/overzicht-verkooppunten/

Kwaliteit staat bij ons hoog in het vaandel. Daarom is EAZYFIX alleen verkrijgbaar bij geselecteerde doe-het-zelf winkels en verfspeciaalzaken.

In 95% van de gevallen is houtrot goed te repareren. Er zijn twee manieren om dit te doen: 

 • Een eenvoudige reparatie met de EAZYFIX® Houtrotvuller.
 • Een nieuw stuk hout in het houtwerk plaatsen, ook wel lamineren of deelvervangen genoemd. 

Is het gat van de houtschade groter dan een vuist? Denk dan aan lamineren of deelvervangen, waarbij je naast de Houtrotvuller ook een nieuw stuk hout nodig hebt. Is het gat kleiner dan een vuist? Dan heb je alleen de Houtrotvuller (en bijbehorende  gereedschappen) nodig.

Twijfel je? Stuur een foto naar  info@eazy-fix.com en we geven je een passend advies.

Bij deelvervanging is het houtrot ook achter de glaslat gekomen. Je vervangt bij deelvervanging een volledig onderdeel van het kozijn.

 

Bij lamineren bevindt het houtrot zich voor de glaslat. Je haalt dit stukje eruit en lijmt een nieuw stuk hout tegen het gezonde hout. Dit doe je met de EAZYFIX® Houtrotvuller.

Het liefst hetzelfde hout als jouw kozijn.

 

Weet je niet welke dit is? Gebruik dan Meranti. Dit is de meest duurzame houtsoort. 

Ja zeker! EAZYFIX werkt samen met houtrotspecialisten. Vind een houtrotspecialist bij jou in de buurt of neem contact met ons op. 

 1. Een gerepareerd kozijn gaat langer mee dan een nieuw kozijn.
 2. Het is duurzaam én een stuk voordeliger

Houtrot ontstaat namelijk in 90% van de gevallen op dezelfde plek(ken). Dit heeft vaak te maken met de weersomstandigheden. Als je het kozijn vervangt, is de kans groot dat er over een aantal jaren op precies dezelfde plek weer houtrot ontstaat. Omdat er bijvoorbeeld weer regen op dezelfde plek valt.

Als je de rotte plek repareert met de EAZYFIX® Houtrotvuller, ontstaat er op deze plek geen houtrot meer.

Gebruik van de producten
 1. Verwijder ál het houtrot en de plekken eromheen (met een houtrotfrees). Je wilt niet dat het houtrot terugkomt! 😉
 2. Breng Houtversterker aan, laat het 25 minuten intrekken en dep het daarna af.
 3. Meng de Houtrotvuller en vul het gat van de reparatie op.
 4. Laat de Houtrotvuller ongeveer 4 uur (bij 20 graden) uitharden.
 5. Schuur en overschilder de reparatie en het houtwerk ziet er weer uit als nieuw!

Bekijk het stappenplan met video's. 

Nee dat is niet nodig.

 

Het is wel belangrijk dat je na het frezen alle losse vezels verwijdert. Dit doe je door kort te schuren (met bijvoorbeeld een schuurpapiertje). 

 

Ook is het belangrijk om altijd te zorgen voor een te vullen gat van minimaal 0,5 centimeter (hoog, breed en diep). Hierdoor kan de Houtrotvuller goed hechten met het hout. 

 1. Verwijder de verf en het stof. Zorg ervoor dat het hout droog is en schuur vervolgens het reparatieoppervlak.
 2. Meng de twee componenten Plamuur tot een egale massa en vul het hout op met de Plamuur. 
 3. Laat de Plamuur 30 minuten uitharden.
 4. Schuur en schilder de reparatie over en niemand ziet meer dat er ooit houtschade zat!

Bekijk het stappenplan met video's. 

Zodat de Houtrotvuller goed hecht aan het hout. Houtversterker versterkt het hout en creëert daarmee een stevig hechtvlak voor de Houtrotvuller.

 

Belangrijk is om de Houtversterker op het hout aan te brengen en na 25 minuten weer te verwijderen. De Houtversterker heeft dan de tijd gehad om in het hout te komen. Overgebleven resten dep je na 25 tot 45 minuten weg. 

Nee, dat is niet nodig.

 

De EAZYFIX® Plamuur gebruik je voornamelijk binnenshuis, bij (kleine) houtschades. Deze ondergrond is vaak niet zacht, waardoor je het hout niet hoeft te versterken.

Ja zeker!

 

Breng een nieuwe laag Plamuur of Houtrotvuller aan over de uitgeharde Houtrotvuller. Ideaal als je nog niet helemaal tevreden bent over jouw houtreparatie. 

 

Tip: schuur het bovenste laagje van de uitgeharde Houtrotvuller of Plamuur voor een optimale hechting met de nieuwe laag.

Ja hoor! Meerdere lagen aanbrengen is mogelijk. Zorg ervoor dat je de Houtrotvuller of Plamuur eerst goed laat uitharden. Vervolgens schuur je deze uitgeharde laag en breng je een nieuwe laag aan. 

 

Waarom meerdere lagen aanbrengen?

De reparatie is goed in één keer uit te voeren, maar ben je toch nog niet helemaal tevreden na de reparatie? Dan breng je gewoon weer een nieuwe laag Houtrotvuller of Plamuur aan. Schuur eerst de uitgeharde lagen, breng een nieuwe laag aan en werk zo alle oneffenheden weg.

Om oneffenheden weg te werken en een perfect glad resultaat te bereiken!

 

Heb je houtrot gerepareerd met de EAZYFIX® Houtrotvuller maar ben je (na uitharding) nog niet tevreden over het resultaat? Schuur eerst het uitgeharde oppervlak en breng dan een laagje Plamuur over de uitgeharde Houtrotvuller aan.

 

Ben je daarna nog niet tevreden? Breng (na schuren) nog een laagje aan! Als de Plamuur is uitgehard en je bent helemaal tevreden, dan schuur je het bovenste laagje kort. Daarna breng je de verf aan en je houtwerk ziet er weer uit als nieuw!

 

Ja, dat kan heel goed! 

De EAZYFIX® Houtrotvuller is veel steviger, elastischer en dus veel beter geschikt hiervoor dan een gewone houtlijm of bruislijm.

Tip: zorg er wel voor dat je minimaal 5 mm tussen het nieuwe en het bestaande stuk hout opvult. Hierdoor houd je voldoende elasticiteit, waardoor het zeker niet kan scheuren. 

Meerdere reparaties!

 

Dit bereken je door de omvang van de schade in centimeters te meten: breedte x hoogte x diepte. De uitkomst hiervan deel je door 180 (180 ml is de inhoud van één tube).

Op beide soorten!

 

Is het hout door omstandigheden zacht geworden? Gebruik dan eerst de EAZYFIX® Houtversterker. Zo versterk je het hout en creëer je een stevige ondergrond voor de Houtrotvuller.

Afwerking reparatie

Omdat je anders geen verf of nieuwe laag Houtrotvuller of Plamuur kan aanbrengen.

 

Na uitharding van de Houtrotvuller en Plamuur ontstaat er een onzichtbaar laagje bovenop de reparatie. Dit laagje schuur je (met de hand of schuurmachine) eraf. Hierna kun je de volgende laag (zoals verf, Plamuur of Houtrotvuller) aanbrengen. 

Ja, we raden sterk aan om binnen een week de eerste laag grondverf aan te brengen. 

 

De EAZYFIX producten zijn namelijk gevoelig voor UV licht. Een verflaag beschermt het hout tegen UV. Je wilt natuurlijk niet dat de kwaliteit van jouw reparatie achteruit gaat! En bovendien is je reparatie na het overschilderen onzichtbaar, waardoor het eindresultaat nog mooier is 👌

Er zijn drie oorzaken mogelijk:

 1. Je hebt de Houtrotvuller of Plamuur niet goed gemengd. Zorg ervoor dat je de 2 componenten goed met elkaar mengt. Beide producten hebben een 2 op 1 verhouding. Bij de Houtrotvuller komt de witte component met een grotere hoeveelheid uit de koker. Bij de Plamuur is dit de bruine.  
 2. Je bent vergeten de uitgeharde Houtrotvuller of Plamuur (kort) te schuren.  
 3. Je hebt na het schuren het stoflaagje niet goed weggeveegd. 

Met de EAZYFIX® Reinigingsdoekjes.

 

Na de reparatie maak je je gereedschap hiermee gemakkelijk schoon. Doe dit zo snel mogelijk, zodat de Houtrotvuller of Plamuur niet uithardt op jouw gereedschap?

 

Ben je toch te laat met het schoonmaken van je gereedschap? Gebruik een heteluchtpistool:

 

 

Producteigenschappen

Houtrotvuller: gemiddeld 1,5 jaar.

Plamuur: gemiddeld 1 jaar.

 

De exacte datum staat op de koker vermeld. Het openen van de koker heeft geen invloed op de houdbaarheid, zelfs niet wanneer er geen dop meer op zit 😀

Houtrotvuller: 4 uur bij 20° C.

Plamuur: 30 minuten bij 20° C.

Let op: het kan langer duren bij koude temperaturen en sneller gaan als bij warme weeromstandigheden. Ook de dikte van de reparatie heeft invloed op de snelheid van drogen en uitharden.

Houtrotvuller: 20 - 25 minuten.

Plamuur: 7 - 10 minuten.

 

Tip: smeer voor een optimale verwerkingstijd de pasta zo dun mogelijk uit op het mengplateau. Hoe dunner je smeert, hoe meer tijd je hebt voor het aanbrengen 😉

Nee hoor, dit is juist niet het geval.

 

Dat klinkt misschien logisch, maar bij een chemische reactie (zoals deze) gaat uitdrogen sneller bij een warme temperatuur. Als je de pasta dun uitsmeert, blijft de massa koel, droogt het minder snel uit en heb je dus langer de tijd om de pasta aan te brengen. 

Dit is onjuist!

Hout is een organisch product en beweegt onder invloeden van het weer. Als je Houtrotvuller gebruikt die té hard wordt en niet meebeweegt met het hout, dan scheurt de reparatie. De Houtrotvuller van EAZYFIX is gemaakt van een blijvend elastische epoxy, waardoor de reparatie meebeweegt met de werking van het hout. 

De EAZYFIX® Houtversterker heeft 25 minuten nodig om goed in het hout te dringen. De Houtversterker doet zijn werk in het hout, niet op het hout.

 

Haal daarom na 25 minuten de overgebleven Houtversterker (die nog niet ingetrokken is) weg. Het beste is om dit binnen 45 minuten te doen, anders wordt de Houtversterker stroperig. 

Weersomstandigheden

De beste weersomstandigheden zijn:

 • Droog 
 • Niet in de volle zon
 • Niet warmer dan 30° C
 • Niet kouder dan 0° C

Het is belangrijk om de reparatie niet in de volle zon te laten uitharden.

Nee. Het hout moet eerst volledig droog zijn.

 

Als er vocht in het hout achterblijft bestaat er een kans dat er opnieuw houtrot achter de reparatie ontstaat. En je wil niet dat alles voor niets is geweest, toch? Wacht daarom wat langer, zodat je zeker weet dat het hout helemaal droog is. 😉

 

Let op: gebruik geen föhn om het hout te drogen. Je blaast het vocht hiermee dieper in het hout.

Het hout moet minder dan 18% vocht hebben.

 

Tip: weet je niet zeker of het hout droog genoeg is? Met een vochtigheidsmeter kun je meten of het hout minder dan 18% vocht heeft. 

Is het na de reparatie gaan regenen? Dek de reparatie zo snel mogelijk af totdat de pasta is uitgehard.

 

Is het tijdens de reparatie gaan regenen? Dek de reparatie af en wacht totdat het gerepareerde deel uitgehard is. Frees (als het weer droog is en er geen regen meer voorspeld is) de toplaag weg en voer de reparatie opnieuw uit. 

Dat hangt van de omstandigheden af. Vaak is enkele dagen voldoende.

Veiligheid en duurzaamheid

Wel tientallen jaren! Mits je het hout natuurlijk op een goede manier repareert.

In praktijk betekent dit dat het gerepareerde hout langer meegaat dan het hout eromheen. 😉

Nee.


Uit onderzoek in samenwerking met TNO is gebleken dat er geen schadelijke stoffen uit de producten van EAZYFIX komen. Daarmee zijn de producten van EAZYFIX veilig en zowel binnen als buiten te gebruiken. Wel is het belangrijk om een epoxyallergie te voorkomen door nitrile handschoenen te dragen. 

Ja dit raden wij sterk aan! 

 

Epoxy kan bij huidcontact een epoxyallergie veroorzaken. Wanneer je in aanmerking komt met epoxy kan dat aanleiding geven tot het ontstaan of verergeren van eczeem. Bij elk nieuw contact tussen epoxy en de huid verergeren de symptomen. Nitrile handschoenen bieden hier een goede bescherming voor. 👌

Latex beschermt niet tegen chemicaliën, het laat het door.
 
Daarnaast zijn nitrile handschoenen sterker en scheuren minder snel. 
Bestelling en bezorging

Ja zeker! Bij EAZYFIX shop je altijd in een veilige omgeving. Wij bewaren jouw gegevens en delen deze nooit met een derde partij.

Online: onze webshop, Amazon en verfpoint.nl.

Offline: in een van onze doe-het-zelf winkels en verfspeciaalzaken in Nederland. 

Je hebt jouw bestelling binnen 2 werkdagen in huis! Nadat de bestelling verwerkt is ontvang je een mail waarin je status kan bijhouden.  

Nadat jouw bestelling verzonden is, ontvang je een pakbon met een track & trace-code. Als je hierop klikt, zie je de exacte status van jouw bestelling. 

Neem in beide gevallen zo snel mogelijk contact op via onze livechat, WhatsApp (06 39 87 13 74) of klantenservice of stuur een mail naar info@eazy-fix.com.

Onze betalingsmogelijkheden zijn:
 • iDeal
 • Creditcard
 • PayPal
 • Klarna

Ja, dit is zeker mogelijk! Klik bij het afrekenen 'Klarna' aan en betaal gemakkelijk achteraf! ✅

Nee, dit is helaas niet mogelijk. Je kan de code uiteraard wel gebruiken voor je volgende bestelling. 😉

Nee, je kunt helaas geen kortingscodes combineren. 

Retourneren

Je hebt 14 dagen om een retour aan te melden. Vervolgens heb je nog eens 14 dagen om het pakket terug te sturen. 

Retourneren doe je op de volgende manier:

 1. Stuur een mail naar nlsupport@eazy-fix.com en geef aan welk(e) product(en) je wilt retourneren.
 2. Verzend de producten naar onderstaand adres:

  Monta Waspik BV
  T.a.v. EAZYFIX
  Hooiweg 11
  5165 NL Waspik
  Nederland

 3. Als het pakketje in goede staat bij ons aankomt, ontvang je het bedrag binnen 14 dagen terug op jouw rekening.

Wil je meer informatie over het retourneren van je bestelling. Ga naar de klantenservicepagina retourneren en lees alles over retourneren bij EAZYFIX.

Nadat jij je retour hebt aangegeven via nlsupport@eazy-fix.com ontvang je een bevestigingsmail. Als het pakket bij ons is aangekomen, ontvang je nogmaals een mail en een bevestiging dat het aankoopbedrag is teruggestort. 

Ja zeker! Zolang je deze in goede staat terugstuurt, storten wij het aankoopbedrag terug. 

Nee, retourkosten zijn voor eigen rekening. 

 

Stuur je het pakket terug omdat je een verkeerd/ beschadigd product hebt ontvangen? Dan zijn de retourkosten uiteraard voor onze rekening! 

Contact

Neem contact op via onze contactpagina.

 

Er zijn veel verschillende mogelijkheden zoals de livechat, WhatsApp, de mail, telefonisch en het contactformulier! 📞

Dit doe je door contact met ons op te nemen via ons klantenserviceformulier.

 

Wij staan altijd open voor feedback, dus als je een vraag, tip, klacht, opmerking, etc. hebt, dan horen wij deze graag!

Iedere laatste zaterdag van de maand.

 

We versturen één keer per maand een nieuwsbrief met nieuwe acties, leuke weetjes en handige tips. Daarnaast versturen we een enkele keer een aparte mail wanneer we bijvoorbeeld een unieke actie of een nieuw/aangepast product hebben.

Via de nieuwsbrief-pagina óf door helemaal naar onder te scrollen en je gegevens achter te laten in de footer 😀

Afmelden kan via afmeldlink. Deze vind je onder iedere mail die je ontvangt van EAZYFIX.

 

Maar... weet je wel zeker dat je niet meer op de hoogte wil blijven van onze speciale acties, handige tips en nieuwste informatie? Het zou zonde zijn! Laat ons weten waarom jij op het punt staat jezelf af te melden, zodat wij hier iets aan kunnen doen.