Kleine en grote gaten vullen in de muur

Kleine en grote gaten vullen in de muur

Heb je een gat, voeg of barst in jouw muur ontdekt? Dan wil je hier iets aan doen. Met de EAZYFIX® Premium Muurvuller kun je dit makkelijk zelf doen. Onze Premium Muurvuller is van zeer hoge kwaliteit en je kunt er vrijwel ieder muurgat mee opvullen. Hierdoor krijg je altijd een professioneel resultaat voor jouw reparatie!

 

Eenvoudig kleine gaatjes vullen in de muur

Traditionele muurvullers worden meestal in een potje aangeboden. Deze muurvuller moet je vanuit het potje met een plamuurmes aanbrengen. Onze ervaring is dat in de praktijk meestal niet handig werkt. Door het gaatje aan te smeren, blijft er namelijk nog lucht achterin het gat zitten, waardoor je het gat nooit volledig opvult. Daarom bieden wij onze Premium Muurvuller aan in een handige flacon met spuitkop. Hierdoor kun je de muurvuller uiterst nauwkeurig aanbrengen in het gaatje en voorkom je verspilling van het product.

Boorgaten opvullen en andere kleine gaten vullen in de muur

Gaatjes in de muur vullen doe je heel eenvoudig met de producten van EAZYFIX®. Heb je boorgaten in de muur die je wilt opvullen, of is jouw muur licht beschadigd waardoor er gaatjes of andere schade is ontstaan? De EAZYFIX® Premium Muurvuller kan vrijwel ieder gat in de muur opvullen. Met de Premium Muurvuller kun je boorgaten in de muur vullen, maar ook als je een te groot boorgat in de muur hebt gemaakt en er stucwerk is losgekomen, gebruik je de Premium Muurvuller. Gebruik het EAZYFIX® RVS reparatiemes klein of het EAZYFIX® kunststof reparatiemes om de boorgaten netjes (licht bollend) af te messen en schuur na het uitharden de uitgeharde Muurvuller op voor een gladde afwerking.

 

Meerdere kleine gaten vullen in de muur

Gaatjes in de muur vullen doe je heel eenvoudig met de EAZYFIX® Premium Muurvuller. Met de muurvuller kun je kleine gaten en schroefgaten in een gestucte muur vullen. Ook boorgaten en andere kleine gaten in een buitenmuur vullen, kleine gaatjes in een gipsmuur opvullen en in beton gaatjes vullen doe je makkelijk zelf met ons product. Ga je in de muur gaatjes vullen en wil je weten hoe je gaten in de muur kunt opvullen? Lees hieronder hoe je dat doet.

 

Zo vul je kleine gaatjes in de muur

Plaats de EAZYFIX® Premium Muurvuller in een kitpistool en snijd de tuit zo klein mogelijk af. Zorg ervoor dat het gat schoongemaakt en stofvrij is. Hoe schoner het gat is, hoe beter de hechting van de Muurvuller. Plaats de tuit achterin het gat en werk zo met een ronddraaiende, terugtrekkende beweging naar voren om het gaatje in de muur op te vullen. Op deze manier blijft er geen lucht in het gat zitten, wordt het product gelijkmatig verdeeld en kun je heel precies werken. Als het gat volledig is dichtgemaakt, verwijder je het kitpistool en gebruik je een reparatiemesje voor het afmessen van de Muurvuller. Het maakt niet uit of je hiervoor een RVS of kunststof mesje gebruikt. Zorg ervoor dat je de gaatjes licht gebold afmest (ipv helemaal plat) wanneer je gaatjes in de muur gaat opvullen. Nadat de Muurvuller volledig is uitgehard, kun je tot slot de overtollige muurvuller wegschuren. Het resultaat: een gladde en strakke muur die er als nieuw uitziet!

 

Groot gat in de muur vullen, hoe doe je dat?

Moet je een groot gat of meerdere grote gaten in de muur opvullen? Dan kun je EAZYFIX® Premium Houtrotvuller of EAZYFIX® Premium Plamuur gebruiken. De Premium Houtrotvuller kun je ook gebruiken om diepe gaten in een muur te repareren. De Premium Plamuur kun je voor grote, oppervlakkige gaten gebruiken (niet dieper dan 0,6cm). Beide producten hechten aan vrijwel iedere ondergrond en materiaal. De Premium Houtrotvuller is een tweecomponentenhoutvuller. Dit is met name handig wanneer je grote gaten in de muur wilt opvullen, omdat deze plamuur na uitharding licht elastisch is. Hierdoor beweegt de Plamuur mee met de werking van het hout. Je kunt de Plamuur tot 0,6 cm diep aanbrengen. Is het gat dieper dan 0,6 cm, gebruik dan de Premium Houtrotvuller voor de reparatie van jouw muur. Deze kun je in een maximale laagdikte tussen 0,5cm en 2 cm aanbrengen. Voor hele diepe gaten kun je met meerdere lagen het gat vullen voor jouw muurreparatie. De Houtrotvuller en Plamuur hechten goed op steen en beton. Als je grote gaten in de muur gaat vullen, gebruik je ook het kitpistool. Snijd de tuit zo groot mogelijk af, zodat er veel product uit de flacon komt als je begint. Begin achterin het gat met opvullen en maak een terugtrekkende, ronddraaiende beweging met het kitpistool om het product gelijkmatig in het gat te verdelen. Druk het product zo goed mogelijk aan tegen de beschadiging, zodat het gat volledig gevuld wordt. Is het een groot gat? Laat dan steeds een laag drogen, voordat je de volgende aanbrengt. Door in lagen te werken, kun je grote gaten vullen in de muur en krijg je een strak eindresultaat.

 

Diepe gaten vullen in muur 

Soms moet je een groot gat in de muur opvullen wat ook erg diep is. Veel mensen kiezen ervoor om diepe gaten in de muur te vullen met cement, maar dit kan ook met de EAZYFIX® Premium Houtrotvuller of EAZYFIX® Premium Plamuur. Als je een diep en groot gat in de muur moet vullen, doe je dit met de Premium Houtrotvuller of Premium Plamuur. Hiermee kun je eenvoudig muurgaten opvullen door steeds een nieuwe laag van maximaal 0,5 centimeter aan te brengen. Begin achterin het gat van de muur dat je moet maken en werk zo van achter naar voor met een terugtrekkende beweging. Hierdoor verspreid je het product gelijkmatig in het gat en voorkom je gaatjes.

IMG_3468

Beschadigde muur herstellen en buitenmuur repareren

Een beschadigde muur en buitenmuur herstellen, doe je op dezelfde manier als dat je andere gaten in de muur herstelt. Ga je kleine gaatjes in de muur opvullen, dan gebruik je EAZYFIX® Premium Muurvuller. Om grote gaten in de muur te vullen gebruik je de Houtrotvuller of, voor oppervlakkige grote gaten, de Premium Plamuur. Deze geven stevigheid en hebben een goede hechting als je in de muur gaten gaat vullen. Het maakt niet uit of je gaten in een gipsmuur gaat vullen, gaten gaat vullen in stucwerk of een betonnen muur of gaten in een stenen muur gaat vullen. Met de Premium Houtrotvuller en Premium Plamuur kun je gaten in een muur tot 0,5 en 2 centimeter diep opvullen. Ook grote gaten vullen in een muur met structuur (zoals Spachtelputz), gaten opvullen in pleisterwerk of gaten in een buitenmuur vullen is geen enkel probleem voor onze Houtrotvuller of Plamuur. Zorg dat de ondergrond goed schoongemaakt is, zodat er geen gruis of stof in de gaten zit voordat je met de gatenvuller voor de muur start. Als het stof en gruis is verwijderd, kan het product namelijk beter hechten. De EAZYFIX® Premium Houtrotvuller en Premium Plamuur hechten zelfs op steen, waardoor beide producten een ideale gatenvuller voor de buitenmuur zijn.

Complete reparatieset voor muurreparaties 

Wil je graag alles in een keer bestellen? Kies dan een van onze reparatiesets. Voor kleine muurreparaties in huis kun je de EAZYFIX® Binnen Reparatieset, EAZYFIX® Muur Reparatieset Klein met kunststof reparatiemes of de EAZYFIX® Muur Reparatieset Klein met RVS reparatiemes bestellen. Voor alle grote reparaties voor binnen en buiten gebruik je de EAZYFIX® Muur Reparatieset groot. Met één koker repareer je alle muurgaten en in om het huis.

DEEL:

RECENTE BERICHTEN:

Houtrot reparatie

Houtreparatie: zelf hout repareren

Houtrot is een aantasting aan het houtwerk, veroorzaakt door schimmels. Aan de buitenkant, zeker met geschilderd houtwerk, zie je niet direct dat het hout aangetast is.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws en handige tips & tricks? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang direct een kortingscode van 10% korting voor je eerstvolgende bestelling. Bekijk alle voordelen van de nieuwsbrief online.