fbpx

Waarom kiezen voor een epoxy plamuur?

In de professionele schilders- en onderhoudsbranche is het inmiddels standaard om houtbeschadigingen te repareren met hoge kwaliteit epoxy houtreparatie producten, maar in de particuliere wereld is dit nog een vrij onbekend fenomeen. Hieronder leggen wij je uit waarom je ook altijd zou moeten kiezen voor epoxy plamuur in plaats van een ‘gewone’ plamuur.


Gebruik van de epoxy plamuur

De EAZYFIX® Premium Plamuur is geschikt voor het snel repareren van kleine beschadigingen of gebreken in het hout, zowel buiten- als binnenshuis. Ook wanneer een houtreparatie nog niet volledig glad is, kan dit hel mooi en strak afgewerkt worden met de Premium Plamuur. Zie ook onze kluscoach pagina voor repareren met plamuur.

De epoxy Plamuur bestaat uit twee componenten, die in een 2:1 verhouding uit de koker komen en dan gemengd moeten worden. Hierna is de plamuur klaar om verwerkt te worden.


De voordelen van epoxy plamuur

Het repareren van beschadigingen met behulp van een goede epoxy plamuur heeft vele voordelen ten opzichte van plamuur zonder epoxy. Zie hieronder een van deze aantal voordelen:

  1. De blijvende elasticiteit van een goede epoxy. Ook na uitharding blijft de reparatie elastisch, wat ervoor zorgt dat de reparatie meebeweegt met het hout en er dus geen scheuren ontstaan, zoals bij andere plamuur.
  2. De epoxy is makkelijk schuurbaar.
  3. De epoxy plamuur hecht zeer goed aan het hout.
  4. De reparatie behoudt zijn vorm tijdens het uitharden en zakt daardoor niet uit.
  5. Er kunnen later gemakkelijk spijkers of schroeven in de reparatie geplaatst worden.

Is epoxy gevaarlijk?

Wanneer je met de juiste bescherming, netjes en schoon werkt is epoxy niet gevaarlijk. Epoxy kan bij aanraking bij sommigen een epoxy allergie veroorzaken. Je weet alleen niet bij wie. Daarom raden wij altijd sterk aan om epoxy niet met de huid in contact te laten komen. Dit voorkom je door de juiste beschermingsmiddelen te gebruiken. Onze Nitril Handschoenen zijn daar een perfect voorbeeld van. Draag ook altijd beschermende kleding tijdens het repareren.

Waarom kiezen voor een epoxy plamuur?

DEEL:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp

RECENTE BERICHTEN:

Houtrot zelf repareren meest gemaakte fouten

Zelf houtrot repareren? De 5 meest gemaakte fouten

Overweeg je om zelf aan de slag te gaan met Houtrotvuller? Hiermee kun je prachtige resultaten boeken. Voorwaarde is wel dat je het goed aanpakt! Anders creëer je geen vaste, maar een tijdelijke oplossing. Om ervoor te zorgen dat jouw reparatie wél mooi en sterk blijft, geven we je de 5 grootste valkuilen bij het repareren van houtrot.

Vulmiddel hout

Vulmiddel wordt ook wel houtrotvuller of plamuur genoemd. Vulmiddel is namelijk bedoelt om gaten, kieren of beschadigingen in hout op te kunnen vullen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws en handige tips & tricks? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang direct een kortingscode van 10% korting voor je eerstvolgende bestelling. Bekijk alle voordelen van de nieuwsbrief online.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws en handige tips & tricks? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang direct een kortingscode van 10% korting voor je eerstvolgende bestelling. Bekijk alle voordelen van de nieuwsbrief online.

Scroll naar top

LET OP! ALLE BESTELLINGEN WORDEN PAS 2 JUNI VERZONDEN

In verband met Pinksteren zijn wij maandag 1 juni gesloten. Alle bestellingen worden pas op dinsdag 2 juni verzonden. Onze excuses voor het ongemak.

Corona update