Ontvang een gratis Mengmes t.w.v. €10,99 bij Kesler Zeist

Hout repareren met epoxy plamuur

Hout repareren met epoxy plamuur

De voordelen van 2 componenten epoxy plamuur

In de professionele schilders- en onderhoudsbranche is epoxy plamuur de standaard. Ook doe-het-zelvers beginnen de voordelen van epoxy te ontdekken. Hier leggen we uit waarom je kleine houtschades eigenlijk altijd zou moeten repareren met een 2 componenten epoxy plamuur.

Epoxy plamuur reparatie

Polyester versus epoxy

Voor kleine houtreparaties heb je grofweg keuze tussen polyester plamuur (deze vind je in de meeste bouwmarkten) of epoxy plamuur (voornamelijk verkrijgbaar in verfspeciaalzaken).
De 5 belangrijkste redenen waarom je altijd voor een epoxy Plamuur zou moeten kiezen: 
 

  1. Maximale duurzaamheid. Epoxy is enorm stevig en tegelijkertijd blijvend flexibel. Daarmee kan het spanningsverschillen in het hout opvangen. Denk bijvoorbeeld aan houtschades in een vloer, trap of aan de buitenkant van het huis. Hierbij spelen spanningsverschillen altijd een rol. Waar een polyester plamuur naar verloop van tijd door de drukverschillen zal gaan scheuren, beweegt een epoxy reparatie juist mee met het hout. Zo blijft je houtreparatie ook op lange termijn puntgaaf.
  2. De epoxy is makkelijk schuurbaar.
  3. Epoxy hecht zeer goed aan het hout, maar ook aan de meeste andere oppervlakken (behalve plastic).
  4. Epoxy krimpt niet en zakt niet uit. De vorm die je aanbrengt, blijft ook tot 10 jaar na de reparatie behouden.
  5. Uitgeharde epoxy gedraagt zich als hout en is daarnaast ook te bewerken zoals hout. Je boort er bijvoorbeeld gemakkelijk een gat in.

Gebruik van Eazyfix 2 componenten plamuur

De 2 componenten epoxy Plamuur van EAZYFIX® is geschikt voor het snel repareren van kleine beschadigingen of oneffenheden in hout. Zo repareer je gemakkelijk scheuren, butsen en gaten in hout van deuren, vloeren, banken en trappen. Polyester plamuur gebruik je alleen binnen. Deze epoxy plamuur is zowel geschikt voor binnen als buiten.

De EAZYFIX® Plamuur bestaat uit 2 vloeibare epoxy componenten in 1 koker. Kies voor een goed Kitpistool om de koker uit de knijpen. Meng de componenten op het plastic mengplateau. Na mengen heb je tussen 7 – 10 minuten de tijd om te repareren. Laat de Plamuur daarna volledig uitharden. Dit duurt ongeveer 30 minuten. Tot slot schuur je de reparatie glad en breng je eventueel nog een verflaag aan.

De EAZYFIX® Plamuur bestaat uit 2 vloeibare epoxy componenten in 1 koker. Gebruik een een goed Kitpistool om de koker uit de knijpen. Meng de componenten op het plastic mengplateau. Na mengen heb je tussen 7 – 10 minuten de tijd om te repareren. Laat de Plamuur daarna volledig uitharden. Dit duurt ongeveer 30 minuten. Daarna schuur je de reparatie perfect glad en breng je eventueel nog een verflaag aan.

Goede bescherming tegen epoxy

Wanneer je met de juiste bescherming werkt is epoxy niet schadelijk. Direct contact van epoxy met de huid zou bij een beperkt aantal mensen wel kunnen leiden tot een epoxy allergie. Dit probleem voorkom je gemakkelijk door altijd te werken met Nitril Handschoenen. Deze bieden volledige bescherming tegen epoxy. Ook veroorzaakt de EAZYFIX® Premium Plamuur geen schadelijke dampen.

Hulp bij je reparatie

Ben je overtuigd geraakt van de voordelen en wil je zelf aan de slag gaan? Kies een van onderstaande stappenplannen met handige video’s en tips. 

Liever persoonlijk advies? Stel gerust een vraag via het chatscherm op deze pagina, via e-mail: info@eazy-fix.com of bel naar: 085 201 201 1

Plamuur

DEEL:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp

RECENTE BERICHTEN:

kozijn reparatie

Renovatie kozijn hoe zit dat nou?

Last van houtrot in je kozijn en zijn er net te veel rotte plekken om het te kunnen repareren? Dan is een renovatie van je kozijn een goede oplossing. Het volledig vervangen van je kozijn is dus helemaal niet nodig.

Zelf houtrot repareren

Zelf houtrot repareren? De 5 meest gemaakte fouten

Overweeg je om zelf aan de slag te gaan met Houtrotvuller? Hiermee kun je prachtige resultaten boeken. Voorwaarde is wel dat je het goed aanpakt! Anders creëer je geen vaste, maar een tijdelijke oplossing. Om ervoor te zorgen dat jouw reparatie wél mooi en sterk blijft, geven we je de 5 grootste valkuilen bij het repareren van houtrot.

Zelf houtrot repareren

Grote houtrot gaten in hout repareren: zo pak je dat aan

hoe ontstaan grote gaten in hout? Grote gaten in hout kunnen verschillende oorzaken hebben, maar in de meeste gevallen is er sprake van houtrot. Houtrot kan namelijk zorgen voor grote houtschades in bijvoorbeeld kozijnen, deuren of daken. Wil je deze gaten in het hout opvullen? Doe dit dan met behulp van goede epoxy Houtrotvuller. Wij

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws en handige tips & tricks? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang direct een kortingscode van 10% korting voor je eerstvolgende bestelling. Bekijk alle voordelen van de nieuwsbrief online.

Scroll naar top