Houtreparatie: doe het gemakkelijk zelf!

Houtreparatie: doe het gemakkelijk zelf!

Heb je last van houtrot in je kozijnen, deuren, hek of ander houtwerk? Dan hoef je dit niet te vervangen. Je kunt het hout namelijk ook repareren. Dit scheelt een hoop geld en heeft hetzelfde effect als vervangen. In deze blog leggen we je alles uit over een houtreparatie en kan je het daarna zonder zorgen zelf repareren of laten repareren.

Wat is houtrot en hoe ontstaat het?

 Houtrot is een beschadiging van het hout veroorzaakt door schimmels. Als het hout vochtig wordt, bijvoorbeeld door regen, groeien deze schimmels. Als dit vaak gebeurt kan het hout niet goed drogen. Dan ontstaat er na een tijdje houtrot. Ook binnenshuis in vochtige ruimtes als de badkamer en keuken kan er houtrot ontstaan.

De voordelen van houtreparatie

Het repareren van houtrot heeft verschillende voordelen ten opzichte van het vervangen van het hout. Het repareren is veel voordeliger. Dit kan tienduizenden euro’s schelen. Ook is er bij een houtreparatie veel minder overlast dan bij vervanging. Dit komt omdat alles van buitenaf gerepareerd wordt en de kans op beschadiging van andere delen van het huis daardoor ook minimaal is. Ten slotte is het ook de houtreparatie ook veel milieuvriendelijker, er wordt namelijk niet onnodig hout weggegooid.

Voer je houtreparatie uit met de Houtrotvullers van EAZYFIX®

Met de Houtrotvullers van EAZYFIX® kun je gemakkelijk zelf je houtwerk repareren. Gebruik eerst onze Premium Houtversterker voor een betere hechting. Vul het hout daarna op met de Premium Houtrotvuller. Tot slot glad schuren en overschilderen en je houtwerk ziet er weer top uit!

Wil je de houtreparatie gaan uitvoeren met onze Houtrotreparatie produten? Gebruik dan onze Kluscoach! Hij legt het je stap voor stap uit.

De houtreparatie laten uitvoeren

Laat je liever het houtrot repareren door een van onze specialisten? Dan kan dat natuurlijk ook. EAZYFIX® werkt uitsluitend samen met vakbekwame schilders- en onderhoudsbedrijven die je altijd 6 jaar garantie geven op de houtreparatie! De specialisten zitten verspreid door heel het land, er is er dus gegarandeerd een in jouw omgeving. Via onze rekentool kun je makkelijk en snel bereken wat de kosten zijn van een houtrot reparatie door een specialist.

houten kozijn zelf repareren

DEEL:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp

RECENTE BERICHTEN:

Kleine en grote gaten vullen in de muur

Houtrot is een aantasting aan het houtwerk, veroorzaakt door schimmels. Aan de buitenkant, zeker met geschilderd houtwerk, zie je niet direct dat het hout aangetast is.

DIY

Houten voordeur of binnendeur renoveren

Houtrot is een aantasting aan het houtwerk, veroorzaakt door schimmels. Aan de buitenkant, zeker met geschilderd houtwerk, zie je niet direct dat het hout aangetast is.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws en handige tips & tricks? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang direct een kortingscode van 10% korting voor je eerstvolgende bestelling. Bekijk alle voordelen van de nieuwsbrief online.

Help! Is mijn kozijn nog te redden? Volg de gratis online training op 19 mei en leer hoe je hout lamineert

Heb je een grotere houtrotschade ontdekt in je kozijnen? Een schade die groter is dan je vuist? Dan is lamineren, het verlijmen van een nieuw stuk hout in het bestaande hout, de oplossing! In de online training ontdek je hoe je dit het beste aanpakt.

Schrijf je nu gratis in en zorg dat je erbij bent.