De voordelen van een houtrot reparatieset

De voordelen van een houtrot reparatieset

Als je te maken krijgt met houtrot, is het belangrijk dat je dit zo snel mogelijk repareert. Zo voorkom je dat de houtrot doorzet en je later het hele kozijn moet vervangen. Je kunt houtrot laten repareren door een professional, maar met het volgen van de juiste stappen, is het ook makkelijk zelf te doen. Daarnaast moet je vaak lang wachten voordat je aan de beurt bent bij een professionele vakman en is het veel goedkoper om de reparatie zelf te doen. Dat doe je bijvoorbeeld met de reparatieset. In deze blog vertellen we je meer over deze handige bundel.

Dit heb je nodig om houtrot te repareren

Als je houtrot gaat repareren, heb je een aantal spullen nodig, zoals een goede houtversterker, een houtrotfrees en een houtrotvuller. Je kunt ervoor kiezen om al die spullen los van elkaar aan te schaffen, maar vaak ben je dan duurder uit. Daarbij weet je bij aanschaf van losse spullen niet zeker of je de juiste benodigdheden gekocht hebt. Heb je zaken zoals een kitpistool, mengplateau en reparatiemes al in huis, dan kies je voor onze Standaard Reparatieset. Deze set bevat de basisspullen die je nodig hebt om houtrot te repareren. Op zoek naar een uitgebreidere set? Dan kun je kiezen voor de Alles-in-één hout Reparatieset.

Waarom een reparatieset?

Het aanschaffen van een reparatieset heeft veel voordelen. We sommen ze hieronder voor je op:

  • Je weet zeker dat je de juiste materialen en hoeveelheden voor jouw reparatie aanschaft
  • Het aanschaffen van een set is voordeliger dan alle materialen los van elkaar aanschaffen
  • Met een reparatieset beschik je over dezelfde tools als een professional

Snel en gemakkelijk aan de slag met de reparatieset

Met de Standaard Reparatieset ga je snel aan de slag met het repareren van houtrot. Daarvoor hebben we een simpel stappenplan:

  1. Verwijder het rotte hout met de Houtrot frees samen met de multitool. Hiervoor gebruik je een multitool met minimaal 30.000 toeren per minuut.
  2. Schuur de houtvezels en versterk het hout met de Houtversterker. Deze laat je ongeveer 25 minuten intrekken en dep je daarna af.
  3. Meng de houtvuller en breng aan in de juiste vorm, dat doe je bijvoorbeeld met het plamuurmes.
  4. Nu maak je je gereedschap schoon. Na 4 uur is de houtvuller volledig uitgehard en kun je deze overschilderen.

Wil je de stappen van hierboven uitgebreider met beeldmateriaal volgen? Bekijk dan de video hieronder!

beschadigd hout herstellen

DEEL:

RECENTE BERICHTEN:

Onze succesgarantie uitgelegd

Houtrot is een aantasting aan het houtwerk, veroorzaakt door schimmels. Aan de buitenkant, zeker met geschilderd houtwerk, zie je niet direct dat het hout aangetast is.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws en handige tips & tricks? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang direct een kortingscode van 10% korting voor je eerstvolgende bestelling. Bekijk alle voordelen van de nieuwsbrief online.

Scroll naar boven