fbpx

De voordelen van een epoxy houtrotvuller

DE VOORDELEN VAN EEN EPOXY HOUTROTVULLER

Heb je last van houtrot en wil je dit zelf repareren? Voor veel particulieren is houtrot repareren – in tegenstelling tot de professionele schilderswereld – vrij onbekend, maar juist wel de beste oplossing, mits je de juiste producten gebruikt. Met de juiste producten bedoelen wij houtrotvuller op basis van epoxy. Hieronder leggen we de voordelen hiervan uit.


WAT ZIJN DE VOORDELEN VAN EEN GOEDE EPOXY HOUTROTVULLER?

Een houtrotreparatie uitvoeren met behulp van een goede epoxy houtrotvuller heeft vele voordelen ten opzichte van andere houtrotvullers. Wij zetten er een aantal voor je op een rijtje:

  1. Epoxy blijft ook na uitharding van de reparatie elastisch, wat ervoor zorgt dat de reparatie meebeweegt met het hout en er dus geen scheuren ontstaan.
  2. Epoxy is makkelijk schuurbaar.
  3. Epoxy hecht zeer goed aan het hout.
  4. De houtrotvuller behoudt zijn vorm tijdens het uitharden en zakt daardoor niet uit.
  5. In de reparatie plaats je later gemakkelijk spijkers en schroeven.

HOE VERWERK JE EEN EPOXY HOUTROTVULLER?

Een epoxy houtrotvuller bestaat altijd uit twee componenten. Deze componenten meng je eerst goed, voordat je het reparatieoppervlak ermee vult. Na menging heb je ongeveer 20 minuten de tijd om het reparatieoppervlak op te vullen. Tot slot is het een kwestie van uitharden (ongeveer 4 uur), gladschuren en overschilderen!


Wil je een uitgebreid stappenplan dat je helpt bij het uitvoeren van een houtrotreparatie? Gebruik onze Kluscoach, die legt het je stap voor stap uit.


IS EPOXY GEVAARLIJK?

Werken met epoxy is niet gevaarlijk, tenminste als je zorgt voor de juiste bescherming. Wij raden altijd sterk aan om Nitrile handschoenen en beschermende kleding te dragen tijdens het houtrot repareren. Dit kan een epoxyallergie voorkomen. Reinig daarnaast je gereedschappen met speciaal ontwikkelde Reinigingsdoekjes om alle epoxyresten te verwijderen. Zolang je dus zorgvuldig met epoxy producten omgaat, kan er niets gebeuren!


GEBRUIK DE EPOXY HOUTROTVULLER VAN EAZYFIX®

Als dochteronderneming van Repair Care, marktleider in de professionele wereld van houtrotvullers, willen wij graag ook particulieren helpen met een product dat eerder nog niet bestond in deze markt: een hele goede epoxy houtrotvuller. Uit ervaring en verschillende testen kunnen wij zeggen dat de epoxy houtrotvuller van EAZYFIX® veel langer meegaat dan andere houtrotvullers, mede door de hierboven genoemde voordelen.


Benieuwd naar de EAZYFIX® Houtrotvuller? Bekijk hem hier!

DEEL:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp

RECENTE BERICHTEN:

Houtrot zelf repareren meest gemaakte fouten

Zelf houtrot repareren? De 5 meest gemaakte fouten

Overweeg je om zelf aan de slag te gaan met Houtrotvuller? Hiermee kun je prachtige resultaten boeken. Voorwaarde is wel dat je het goed aanpakt! Anders creëer je geen vaste, maar een tijdelijke oplossing. Om ervoor te zorgen dat jouw reparatie wél mooi en sterk blijft, geven we je de 5 grootste valkuilen bij het repareren van houtrot.

Vulmiddel hout

Vulmiddel wordt ook wel houtrotvuller of plamuur genoemd. Vulmiddel is namelijk bedoelt om gaten, kieren of beschadigingen in hout op te kunnen vullen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws en handige tips & tricks? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang direct een kortingscode van 10% korting voor je eerstvolgende bestelling. Bekijk alle voordelen van de nieuwsbrief online.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws en handige tips & tricks? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang direct een kortingscode van 10% korting voor je eerstvolgende bestelling. Bekijk alle voordelen van de nieuwsbrief online.

Scroll naar top

LET OP! ALLE BESTELLINGEN WORDEN PAS 2 JUNI VERZONDEN

In verband met Pinksteren zijn wij maandag 1 juni gesloten. Alle bestellingen worden pas op dinsdag 2 juni verzonden. Onze excuses voor het ongemak.

Corona update