De voordelen van de epoxy houtrotvuller

De voordelen van de epoxy houtrotvuller

Epoxy Houtrotvuller

Houtrot ondekt en op zoek naar een goede houtrotvuller voor jouw houtrot reparatie? Kies dan voor een goede 2 componenten epoxy houtrotvuller. De meeste professionele schilders werken al standaard met epoxyproducten. Doe-het-zelvers zijn hier vaak minder bekend mee. Gelukkig bestaat er ook een professionele houtrotvuller voor doe-het-zelvers.

Epoxy Houtrotvuller

Wat zijn de voordelen van epoxy?

Een houtrotreparatie uitvoeren met behulp van een goede epoxy houtrotvuller heeft vele voordelen. Een aantal voordelen op een rijtje:

 1. Voorkomt scheuren in je reparatie. Epoxy is stevig én elastisch. Ook na uitharding blijft epoxy flexibel genoeg om mee te kunnen bewegen met de werking van het hout. Waar een goedkope bouwmarkt houtrotvuller uiteindelijk zal scheuren, blijft een goede epoxy houtrotvuller scheurvrij.
 2. Fijne schuurbaarheid.
 3. Hecht zeer goed aan hout.
 4. Een goede epoxy houtrotvuller krimpt niet en zakt niet uit. De vorm die je aanbrengt, blijft ook tot 10 jaar na de reparatie behouden.
 5. Epoxy houtrotvuller is te bewerken als hout. Je plaatst er gemakkelijk spijkers en schroeven in.

Werken met 2 componenten

Een epoxy houtrotvuller bestaat altijd uit twee componenten. Deze componenten meng je eerst goed. Na menging heb je ongeveer 20 minuten de tijd om de houtrotschades op te vullen. Tot slot is het een kwestie van uitharden (ongeveer 4 uur), gladschuren en overschilderen. Zorg er wel altijd voor dat je het rotte hout eerst volledig verwijdert. Alleen dan los je het probleem volledig op. Dit doe je bij voorkeur met een frees. Heb je geen professionele frees? Geen probleem. Gebruik dan onze Houtrotfrees in combinatie met een Multitool.


Bekijk onderstaande video om te zien hoe je houtrot repareert met epoxy houtrotvuller:

Is epoxy veilig?

Werken met epoxy is niet gevaarlijk als je zorgt voor de juiste bescherming. Gebruik daarom Nitrile handschoenen. Dit biedt volledige bescherming tegen epoxy. Zo werk je schoon en veilig. Reinig je gereedschap met speciaal ontwikkelde Reinigingsdoekjes. Hiermee verwijder je alle resten. Zo kun je het gereedschap ook in de toekomst blijven gebruiken.

Eazyfix® EPOXY Houtrotvuller

Wij zijn een dochteronderneming van Repair Care. Repair Care is marktleider in de professionele wereld van houtrotvullers. Met de productlijn van EAZYFIX®  hebben we een duidelijke missie: dezelfde professionele kwaliteit bieden aan doe-het-zelvers. Daarom hebben wij een hoge kwaliteit 2-in-1 epoxy Houtrotvuller ontwikkeld. Speciaal voor de meest veeleisende klusser. Met alle eigenschappen die belangrijk zijn voor een doe-het-zelvers, zoals een prettige schuurbaarheid, een gegarandeerd goede mengverhouding en extra uitgebreide support.

Ontdek de EAZYFIX® Premium Houtrotvuller.

EAZYFIX® HOUTROTVULLER BIJ GROTE GATEN EN HOUTROT

De EAZYFIX® Premium Houtrotvuller is geschikt voor het vullen van grote gaten in hout. Dat maakt de Houtrotvuller bij uitstek geschikt voor het vullen houtrot schades. Is het te vullen gat kleiner dan een vuist? Vul het gat dan in zijn geheel op met houtrotvuller. Is het gat groter dan een vuist? Verlijm dan een nieuw stukje hout in het gat met behulp van de Houtrotvuller. Dit product is ontwikkeld met 30 jaar ervaring op het gebied van houtvullers. Het resultaat is een perfecte balans tussen zeer hoge kwaliteit én eenvoud.

De EAZYFIX® houtrotvuller heeft de volgende eigenschappen:

 • Verwerkingstijd na mengen: 20-25 minuten
 • Aanbevolen laagdikte: 5-20 mm
 • Uithardingstijd: 4 uur bij 20°C
 • Totale inhoud van 150 ml (2-op-1 verhouding).
 • Openen van de dop heeft geen invloed op houdbaarheid
 • Zowel binnen als buiten te gebruiken
 • Altijd de juiste mengverhouding, al vanaf de allereerste kneep

Een handig stappenplan voor elk type schade

AAN DE SLAG MET EAZYFIX® HOUTROTVULLER

Wanneer je aan de slag gaat met de EAZYFIX® Houtrotvuller, ga je aan de slag met een houtrotvuller van hoogwaardige kwaliteit. De eerste stap bij het repareren van houtrot is om ervoor te zorgen dat je al het houtrot verwijdert met een frees. Daarna schuur je de ondergrond kort met schuurpapier en versterk je het hout met de EAZYFIX® Houtversterker, ook om ervoor te zorgen dat de Houtrotvuller beter hecht aan het hout. Na een korte droogtijd van slechts 25 minuten, vul je het hout op met de Houtrotvuller. Na uitharding van de Houtrotvuller schuur je het op naar de oorspronkelijke vorm van het hout. Tot slot is het slechts een kwestie van overschilderen en je houtwerk is weer als nieuw! Het behandelen van houtrot met onze houtrotvuller heeft behoorlijk wat voordelen. Hieronder sommen we er een paar voor je op:

 • Met behulp van onze handige gereedschappen is de Houtrotvuller makkelijk te gebruiken. Gebruik bijvoorbeeld het EAZYFIX® Kitpistool om de juiste verhouding van de twee componenten uit de koker te knijpen en de reparatiemessen om de componenten te mengen en daarna te vormen naar het reparatieoppervlak.
 • De EAZYFIX® houtrotvuller is zo ontwikkeld dat de reparatie makkelijk schuurbaar is. Hierdoor kan het ook precies gevormd worden naar de oorspronkelijke vorm van het houtwerk.
 • De droogtijd van de EAZYFIX® Houtrotvuller bedraagt slechts 4 uur. Hierna kan het direct geschuurd en overschilderd worden.
 • Alle soorten houtwerk repareer je met de Houtrotvuller. Van kozijnen tot deuren en van houten meubels tot gevelpanelen.
 • De Houtrotvuller van EAZYFIX® blijft elastisch na het uitharden. Hierdoor ontstaan er geen scheuren in de reparatie en gaat het minstens 10 jaar mee!
 • De Houtrotvuller is gemakkelijk te vormen naar het reparatie oppervlak en behoudt ook zijn vorm. De reparatie kan dus niet uitzakken of krimpen, ook niet na uitharding.

Persoonlijk en vrijblijvend advies

Heb je vragen over houtreparatie of onze producten? Stel ze gerust via het chatscherm of bel: 085 201 201 1. Wil je jouw houtschade door ons laten beoordelen? Mail dan een foto met vraag naar info@eazy-fix.com.

de beste 2 componenten houtrotvuller

DEEL:

RECENTE BERICHTEN:

Onze succesgarantie uitgelegd

Houtrot is een aantasting aan het houtwerk, veroorzaakt door schimmels. Aan de buitenkant, zeker met geschilderd houtwerk, zie je niet direct dat het hout aangetast is.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws en handige tips & tricks? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang direct een kortingscode van 10% korting voor je eerstvolgende bestelling. Bekijk alle voordelen van de nieuwsbrief online.

Scroll naar boven