Houtvuller

Houtvuller

Wanneer je te maken krijgt met houtrot of houtschade, ben je natuurlijk op zoek naar een product dat jou helpt met het repareren van deze schade. EAZYFIX® heeft daar gelukkig dé oplossing voor. In ons assortiment vind je houtvullers voor kleine gaten en grote gaten. Op deze pagina vertellen we je alles over onze houtvullers voor houtrot en houtschade.

Heb je houtrot ontdekt en ben je op zoek naar een goede houtvuller voor jouw houtreparatie? Kies dan voor een goede 2 componenten houtvuller met epoxy. De meeste professionele schilders werken al standaard met epoxyproducten. Doe-het-zelvers zijn hier vaak minder bekend mee. Gelukkig bestaat er ook een professionele vuller voor houtrot voor doe-het-zelvers, namelijk onze EAZYFIX® Premium Houtrotvuller. Heb je geen last van rot, maar wel lichte schade aan het hout van bijvoorbeeld je vloer, trap of deur? Dan kun je aan de slag met de EAZYFIX® Premium Plamuur.

WELKE HOUTVULLER BIJ WELKE SCHADE?

Voordat je zelf begint met het vullen van hout, is het belangrijk om eerst de juiste houtvuller te kiezen. Met de EAZYFIX® 2-in-1 Premium Plamuur vul je kleine gaten, scheuren en deuken in hout tot 0,6 cm diep. Is het te vullen gat dieper dan 0,6 cm? Gebruik dan de EAZYFIX® Premium Houtrotvuller. Deze heeft een aanbevolen maximale laagdikte tussen 0,5 – 2 cm. Beide vulmiddelen zijn binnen én buiten te gebruiken. Na uitharding schuur je ze gemakkelijk met de hand of met een schuurmachine, zodat de houtvuller gelijk loopt met het hout. Je kunt de houtvullers overschilderen met alle soorten verf. Schilder de houtvuller bijvoorbeeld zwart, wit, of een geheel andere kleur. 

EAZYFIX® 2-componenten vulmiddel voor hout

De meeste traditionele houtvullers zijn op basis van 2 componenten polyester. Deze producten vind je in bouwmarken en zijn over het algemeen goedkoper dan een epoxy houtvuller. De houtvullers van EAZYFIX® zijn op basis van epoxy. De belangrijkste voordelen hiervan zijn:

Duurzaamheid

Epoxy is ook na uitharden, blijvend elastisch. Dit voorkomt scheuren op lange termijn. Hout is een product dat leeft, en dus ook beweegt. Een polyester houtvuller heeft deze elasticiteit niet en zal daarom na verloop van tijd gaan scheuren. Kies bij het repareren van hout dus altijd voor een epoxy houtvuller. Op deze manier zorg je ervoor dat je reparatie blijvend is.

Altijd de juiste mengverhouding

Geen geknoei met blikken of potjes bij het mengen van 2 componenten. De houtvullers van EAZYFIX® zitten standaard in 2-in-1 kokers. Hiermee heb je gegarandeerd de juiste mengverhouding. Je spuit de kokers leeg met behulp van een kitpistool.

Prettig te verwerken

De houtvullers van EAZYFIX® zijn gemakkelijk in de juiste vorm te brengen. Na het opvullen van de houtschade, zakt deze niet meer uit. De massa behoudt ook na uitharden de vorm die je zelf aanbrengt.

de beste oplossing tegen houtrot en houtschades

Wat zijn de voordelen van epoxy voor een houtrot reparatie met houtvuller?

Voor kleine houtreparaties heb je grofweg keuze tussen polyester plamuur (deze vind je in de meeste bouwmarkten) of plamuur (voornamelijk verkrijgbaar in verfspeciaalzaken). Onze Premium Plamuur en houtvuller bestaan beide uit twee componenten epoxy. Veel professionals werken al met epoxy, maar voor doe-het-zelvers is dit vaak nog nieuw. Hoog tijd dat je het leert kennen, want met epoxy kun je houtschade en houtrot perfect vullen. Een houtrot reparatie uitvoeren met behulp van een goede epoxy houtvuller heeft vele voordelen, net zoals werken met onze 2 componenten houtplamuur op basis van epoxy. Een aantal voordelen op een rijtje:

 

  1. Voorkomt scheuren in je reparatie. Epoxy is stevig én elastisch. Ook na uitharding blijft epoxy flexibel genoeg om mee te kunnen bewegen met de werking van het hout. Hout zet namelijk uit en krimpt vervolgens weer door luchtvochtigheid en verschillen in temperatuur. Waar een goedkope bouwmarkt houtvuller uiteindelijk zal scheuren, blijft een goede epoxy houtvuller scheurvrij.
  2. Fijne schuurbaarheid, de EAZYFIX® Houtvuller en Premium Plamuur kun je zelfs schuren met de hand.
  3. Hecht zeer goed aan hout.
  4. Een goede epoxy houtvuller krimpt niet en zakt niet uit. De vorm die je aanbrengt, blijft ook tot 10 jaar na de reparatie behouden.
  5. Epoxy houtvuller is te bewerken als hout. Je plaatst er gemakkelijk spijkers en schroeven in. Dit maakt de epoxy dus erg flexibel na het mengen. Daarnaast is de Houtvuller overschilderbaar in wit of iedere andere gewenste kleur.

WERKEN MET TWEE COMPONENTEN: ONTDEK ONZE HOUTVULLERS

Een epoxy houtvuller en plamuur bestaat altijd uit twee componenten. Deze componenten meng je eerst goed. De componenten zitten allebei in één koker, zodat je gegarandeerd bent van de juiste verhouding. Kies voor een goed kitpistool om de koker uit te knijpen en meng de twee componenten vervolgens goed met elkaar. Houtrot repareren met epoxy is de best mogelijke manier.

Na menging heb je ongeveer 20 tot 25 minuten de tijd om de houtschades op te vullen met onze Houtvuller. Gebruik je de Premium Plamuur, dan heb je 5 tot 10 minuten de tijd om de houtschade te dichten. Tot slot is het een kwestie van uitharden, glad schuren en overschilderen. Het uitharden van onze Houtrotvuller duurt ongeveer 4 uur. Zorg er wel altijd voor dat je, in het geval van houtrot, het rotte hout eerst volledig verwijdert. Verwijder ook 2 centimeter om de houtrotschade heen, zodat je zeker weet dat al het zachte hout weg is. Alleen dan los je het probleem volledig op. Dit doe je bij voorkeur met een frees. Heb je geen professionele frees? Geen probleem. Gebruik dan onze houtrotfrees in combinatie met een multitool.

Is epoxy veilig?

Werken met epoxy is niet gevaarlijk als je zorgt voor de juiste bescherming. Gebruik daarom nitrile wegwerphandschoenen voor de 2 componentenplamuur en houtvuller. Dit biedt volledige bescherming tegen epoxy. Zo werk je schoon en veilig. Reinig je gereedschap met speciaal ontwikkelde reinigingsdoekjes. Hiermee verwijder je alle resten. Zo kun je het gereedschap ook in de toekomst blijven gebruiken. 

Scroll naar boven