Ontvang een gratis Mengmes t.w.v. €10,99 bij Kesler Zeist

EAZYTIPS

EAZYTIPS

EAZYTIPS

Hoe ga je veilig en efficiënt te werk? Hoe zorgen handige tools ervoor dat een reparatie sneller en gemakkelijker uitgevoerd wordt? En welke trucjes kun je gebruiken tijdens of na het repareren? In onze EAZYTIPS zie je waar je op moet letten bij het uitvoeren van een houtreparatie. Bekijk bijvoorbeeld de tips over het verwijderen van houtrot met een frees of het gemakkelijk opruimen van je afval. Daarnaast zijn er nog veel andere EAZYTIPS te vinden die je helpen bij jouw houtreparatie.

Modelleren

Het Kunststof Reparatiemes kun je op verschillende manieren gebruiken. Gebruik ‘m bijvoorbeeld als mal voor je houtrotreparatie.

Houtrot zelf verwijderen

Deze Eazy-tip video geeft weer hoe effectief een frees houtrot verwijdert. Gebruik hiervoor een multitool en een speciale kop om houtrot te frezen.

Handschoenen truc

Ruim je afval makkelijk op in de Nitril Wegwerphandschoenen van Eazyfix®. Zo repareer je houtrot efficiënt en super schoon.

Dop openen en sluiten

In deze Eazy-tip video zie je hoe je de houtrotvuller opent en sluit. Het is belangrijk dat je de componenten altijd van elkaar blijft scheiden.

Gereedschap schoonmaken

Zo kun je uitgeharde resten Houtrotvuller of Plamuur makkelijk van je gereedschap krabben. Liever voorkomen dan genezen? Gebruik de Reinigingsdoekjes van EAZYFIX®.

muurvuller tuitje afsnijden

Deze EAZYTIP laat zien hoe je gemakkelijk het tuitje van de Muurvuller afsnijdt om grotere gaten in muren te kunnen repareren.

BLOGS

Wat is houtrot en hoe herken je het? Hoe voorkom je houtrot? Hoe verwijder je houtrot? Vragen zoals deze hebben we uitgewerkt in een aantal blogs. Verder worden er in onze blogs nog veel meer onderwerpen besproken. Zo kun je onder andere meer lezen over EAZYFIX©, onze producten, reparaties, voordelen en tips. Lees bijvoorbeeld een blog over de meest gemaakte fouten tijdens het repareren van houtrot, maar ook over de voordelen van een epoxy Houtrotvuller. 

kozijn reparatie

Renovatie kozijn hoe zit dat nou?

Last van houtrot in je kozijn en zijn er net te veel rotte plekken om het te kunnen repareren? Dan is een renovatie van je kozijn een goede oplossing. Het volledig vervangen van je kozijn is dus helemaal niet nodig.

Lees verder →
Zelf houtrot repareren

Zelf houtrot repareren? De 5 meest gemaakte fouten

Overweeg je om zelf aan de slag te gaan met Houtrotvuller? Hiermee kun je prachtige resultaten boeken. Voorwaarde is wel dat je het goed aanpakt! Anders creëer je geen vaste, maar een tijdelijke oplossing. Om ervoor te zorgen dat jouw reparatie wél mooi en sterk blijft, geven we je de 5 grootste valkuilen bij het repareren van houtrot.

Lees verder →
Zelf houtrot repareren

Grote houtrot gaten in hout repareren: zo pak je dat aan

hoe ontstaan grote gaten in hout? Grote gaten in hout …

Lees verder →
hout frezen

Houtrot verwijderen is nog nooit zo makkelijk geweest

Houtrot frezen is nu ook makkelijk voor doe-het-zelvers met onze nieuwe Houtrot Frees. Past in iedere multitool en is ideaal voor het verwijderen van houtrot.

Lees verder →
hout herstellen met epoxy

Vulmiddel hout

Vulmiddel wordt ook wel houtrotvuller of plamuur genoemd. Vulmiddel is namelijk bedoelt om gaten, kieren of beschadigingen in hout op te kunnen vullen.

Lees verder →
Houtrot repareren

Grote houtrot gaten in hout repareren: zo pak je dat aan

Houtrot kan zorgen voor grote gaten in een houten kozijn. Deze gaten vul je op met een hoogwaardige epoxy Houtrotvuller. In deze blog leggen we uit hoe je dit het best kunt doen.

Lees verder →

nieuwe eazytips en blogs ontvangen?

Wil je maandelijks klustips, blogs of nieuwe acties ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen EAZYFIX©

Nieuwsbrief (Widget) (no-captcha)

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Waarmee kunnen wij je helpen?

HOE REPAREER IK HOUTROT MET EAZYFIX® HOUTROTVULLER?

De Houtotvuller is specifiek geschikt voor het opvullen van gaten die zijn ontstaan door houtrot en gebruik je het best in combinatie met de Houtversterker.

Om te zien hoe je zelf gemakkelijk houtrot repareert, ga je naar de kluscoach pagina.

HOE REPAREER IK HOUTSCHADE MET EAZYFIX® PLAMUUR?

De Premium Plamuur is geschikt voor het snel repareren van kleine beschadigingen en gebreken. Bijvoorbeeld voor het opvullen en gladstrijken van scheuren, gaten en noesten. Ook wanneer een houtreparatie niet volledig glad is, kun je de plamuur over de houtrotvuller gebruiken om alle oneffenheden weg te werken.

Om te zien hoe je zelf gemakkelijk (kleine) houtschades repareert, ga je naar de kluscoach pagina.

WAT IS HET VERSCHIL TUSSEN DE HOUTROTVULLER EN PLAMUUR

De houtrotvuller is echt voor die gevallen dat er door de weersomstandigheden schade of houtrot is ontstaan. De werking van het hout moet ook na de reparatie kunnen worden opgevangen door de Houtrotvuller. Anders kan de houtrot weer opnieuw ontstaan. De EAZYFIX® Premium Houtrotvuller kan deze spanningen aan waardoor de reparatie niet kan gaan scheuren.

De EAZYFIX® Premium Plamuur is er voor de kleine schades of oneffenheden die op andere manieren dan spanningen, zijn ontstaan. Dit kunnen boor- of spijkergaatjes zijn, of deukjes in het hout. Met de Plamuur kan je alle oneffenheden dus mooi en strak afwerken.

Ook wanneer een houtreparatie niet volledig glad is, kun je de Plamuur over de houtrotvuller gebruiken om alle oneffenheden weg te werken.

WAAROM EAZYFIX® PRODUCTEN?

Eindelijk een aanbod van goede houtrotvullers en gereedschap om houtrot in kozijnen en schade in andere houten onderdelen van je huis definitief te repareren!

EAZYFIX® heeft goed geluisterd en gekeken naar de wensen van jullie en daarop een aanbod ontwikkeld dat makkelijk (véél makkelijker dan de bestaande producten) te gebruiken is.

Daarnaast gaan de reparaties met EAZYFIX® producten langer mee dan welke doe-het-zelf houtrotvuller dan ook. Het is ontwikkeld om te gebruiken door iedereen én om een blijvende reparatie te doen.

Veel succes én plezier met het gebruik ervan! Je zult tevreden zijn met hoe makkelijk het te gebruiken is en -even belangrijk- met het eindresultaat dat ook na lange tijd goed blijft.

IS HET NOODZAKELIJK OM NITRILE HANDSCHOENEN TE DRAGEN?

Ja, wij raden dit sterk aan. Epoxy kan bij huidcontact bij sommige mensen een epoxyallergie veroorzaken. Daarom is het onverstandig om Epoxy met de huid in contact te laten komen. Nitrile handschoen bieden een goede bescherming hiervoor. Let op! Latex handschoenen bieden geen goede bescherming.

WAT ZIJN DE VERWERKINGSTIJDEN?

Houtrotvuller: verwerkingstijd na menging: 20 – 25 min.

Plamuur: verwerkingstijd na menging: 7 – 10 min.

Staat je vraag er niet tussen?

Scroll naar top

Repareer alle muurschades in jouw huis in één handomdraai met de EAZYFIX® Premium Muurvuller. De Muurvuller zit in een handige koker met tuit, waardoor jij de Muurvuller direct in de muurgaatjes aanbrengt. Nu verkrijgbaar in onze webshop.