fbpx

EAZYTIPS

Modelleren

Het Kunststof Reparatiemes kun je op verschillende manieren gebruiken. Gebruik ‘m bijvoorbeeld als mal voor je houtrot reparatie.

Houtrot zelf verwijderen

Deze Eazy-tip video geeft weer hoe effectief een frees houtrot verwijdert. Gebruik hiervoor een multitool en een speciale kop om houtrot te frezen.

Handschoenen truc

Ruim je afval makkelijk op in de Nitril Wegwerphandschoenen van Eazyfix®. Zo repareer je houtrot efficiënt en super schoon.

Dop openen en sluiten

In deze Eazy-tip video zie je hoe je de houtrotvuller opent en sluit. Het is belangrijk dat je de componenten altijd van elkaar blijft scheiden.

Gereedschap schoonmaken

Zo kun je uitgeharde resten Houtrotvuller of Plamuur makkelijk van je gereedschap krabben. Liever voorkomen dan genezen? Gebruik de Reinigingsdoekjes van EAZYFIX®.

Modelleren

Het Kunststof Reparatiemes kun je op verschillende manieren gebruiken. Gebruik ‘m bijvoorbeeld als mal voor je houtrot reparatie.

BLOGS

WAARMEE KUNNEN WIJ JE HELPEN

WAAROM EAZYFIX® PRODUCTEN?

Eindelijk een aanbod van goede houtrotvullers en gereedschap om houtrot in kozijnen en schade in andere houten onderdelen van je huis definitief te repareren!

EAZYFIX® heeft goed geluisterd en gekeken naar de wensen van jullie en daarop een aanbod ontwikkeld dat makkelijk (véél makkelijker dan de bestaande producten) te gebruiken is.

Daarnaast gaan de reparaties met EAZYFIX® producten langer mee dan welke doe-het-zelf  houtrotvuller dan ook. Het is ontwikkeld om te gebruiken door iedereen én om een blijvende reparatie te doen.

Veel succes én plezier met het gebruik ervan! Je zult tevreden zijn met hoe makkelijk het te gebruiken is en -even belangrijk- met het eindresultaat dat ook na lange tijd goed blijft.

IS HET NOODZAKELIJK OM NITRILE HANDSCHOENEN TE DRAGEN?  

Ja, wij raden dit sterk aan. Epoxy kan bij huidcontact bij sommige mensen een epoxyallergie veroorzaken. Daarom is het onverstandig om Epoxy met de huid in contact te laten komen. Nitrile handschoen bieden een goede bescherming hiervoor. Let op! Latex handschoenen bieden geen goede bescherming.

IS HET AAN TE RADEN OM BESCHERMENDE KLEDING TE DRAGEN?

Epoxy is niet meer te verwijderen uit kleding. Wij raden dus aan om oude kleding te dragen.

WAT IS DE LEVERTIJD VAN MIJN BESTELLING?

Wanneer je voor 18.00 uur bestelt, wordt de volgende (werk)dag je bestelling geleverd.

KAN IK MET DE EAZYFIX® PRODUCTEN OOK EEN STUK HOUT VERLIJMEN?

Dat kan heel goed!

De EAZYFIX® Houtrotvuller is ook daarvoor zeer geschikt. Beter dan bijvoorbeeld bruislijn of gewone houtlijm. Zorg er wel voor dat je minimaal 5 mm tussen het nieuwe en bestaande stuk hout opvult met de  houtrotvuller. Dit zorgt ervoor dat je voldoende elasticiteit houdt en dat het later niet meer scheurt door de werking van het hout. Alle ander verlijmingen kunnen dit niet voorkomen.

MOETEN DE EAZYFIX® PRODUCTEN OVERSCHILDERD WORDEN?

Ja, in principe wel; de EAZYFIX producten® zijn gevoelig voor UV licht en kunnen daardoor iets in kwaliteit achteruit gaan wanneer ze langdurig aan UV licht worden blootgesteld. Dit wil niet zeggen dat dit binnen zeer korte tijd moet, maar het is uiteindelijk wel aan te raden om ze te overschilderen. Bovendien is een reparatie die overschilderd is, (bijna) onzichtbaar en daardoor is het eindresultaat nog mooier!

WAAROM MOET JE DE UITGEHARDE PLAMUUR EN HOUTROTVULLER SCHUREN?

Bij de uitharding van de producten, ontstaat er een onzichtbaar laagje bovenop de reparatie. Op dit laagje kan niets hechten, dus ook geen verf of een nieuwe laag Houtrotvuller of Plamuur. Dit laagje moet daarom eraf geschuurd worden. Dit kan met de hand of machinaal. Hierna kan de volgende laag (bijv. verf of plamuur) er uitstekend op worden aangebracht.

STEL DAT JE PLAMUUR OVER DE HOUTROTVULLER WILT GEBRUIKEN; WAAROM MOET JE DAN NOGMAALS SCHUREN?

Ook bij de houtrotvuller ontstaat er , bij de uitharding, een (onzichtbaar) laagje bovenop de reparatie. Dit laagje heeft als eigenschap de er bijna niks op blijft plakken (niks op hecht).  dus ook geen plamuur. Daarom moet dit laagje eraf gehaald worden. De makkelijkste en snelste methode is door het oppervlak even goed te schuren; met de hand of machinaal. Hierna kan de plamuur er goed en snel op worden aangebracht. Als de plamuur is uitgehard is, geldt natuurlijk weer het zelfde! Dus voordat je de verf er op aanbrengt, moet de plamuur ook weer even geschuurd worden!

Het goed schuren heeft als bijkomend voordeel dat het oppervlak, nadat je het geschilderd hebt,  helemaal niet meer te zien is en er net zo uit ziet als het geschilderde hout. Een super strak eindresultaat dus!

WAAROM HOEF JE BIJ DE PLAMUUR GEEN HOUTVERSTERKER TE GEBRUIKEN EN BIJ DE HOUTROTVULLER WEL?

Het korte antwoord is: het is gewoon niet nodig. De plamuur gebruik je alleen bij oneffenheden (in het hout of de eerder gedane reparatie), schroefgaatjes  enz. Deze situaties zijn NIET ontstaan door houtrot en de werking van het hout.  Het te repareren hout zal dan ook niet aangetast zijn door vocht en houtrot en verzwakt zijn. Bovendien is er ook minder werking te verwachten op deze plaatsen.

Wanneer je plamuur aanbrengt bovenop de houtrotvuller, is het ook logisch;  Er is geen hout te versterken, want het is geen hout. Zorg er wel voor dat je de houtrotvuller eerst schuurt voordat je de plamuur aanbrengt!

Mocht je er in sommige omstandigheden niet van overtuigd zijn dat het hout niet is verzwakt; repareer de schade dan gewoon met de houtversterker en houtrotvuller.

KAN JE GEWOON OVER EAZYFIX SCHILDEREN. HECHT GRONDVERF? WAT IS HET ADVIES MBT OPBOUW VERFSYSTEEM NA BEHANDELING MET EAZYFIX?

Alle verfsystemen hechten zeer goed op de EAZYFIX® producten. Je moet er alleen voor zorgen dat je ALTIJD, voordat je het verfsysteem erop aanbrengt, het oppervlak even schuurt.

Het kan wel zijn dat de verf iets meer tijd nodig heeft om te drogen. Daarom is het voor de snelheid van het drogen aan te raden om een snelgrond te gebruiken.

 

HOE GROOT IS DE OPPERVLAKTE DIE JE KUNT VERWERKEN MET HOUTVERSTERKER?

Dit is niet heel makkelijk te zeggen. Het oppervlakte is in principe ‘onbeperkt’. De diepte is dan wel van belang. Wanneer het niet dieper is dan 2 cm. Kan je heel veel in oppervlakte doen. Wanneer het een dieper gat is, houden we de ‘vuistregel’ aan. Wanneer een reparatie groter is dan een vuist in volume, is het verstandig om een stuk hout te verlijmen met de EAZYFIX® premium houtrotvuller en de Houtversterker. Hierbij moet je er wel voor zorgen dat je rondom het hout 5 mm houtrotvuller houdt om de spanningsverschillen in het hout op te vangen.

WAT IS HET VERSCHIL TUSSEN DE HOUTROTVULLER EN PLAMUUR

De houtrotvuller is echt voor die gevallen dat er door de weersomstandigheden schade of houtrot is ontstaan. De werking van het hout moet ook na de reparatie kunnen worden opgevangen door de Houtrotvuller. Anders kan de houtrot weer opnieuw ontstaan. De EAZYFIX® PREMIUM HOUTROTVULLER kan deze spanningen aan waardoor de reparatie niet kan gaan scheuren. De EAZYFIX® Premium Plamuur is er voor de kleine schades of oneffenheden die op andere manieren dan spanningen, zijn ontstaan. Dit kunnen boor- of spijkergaatjes zijn, of deukjes in het hout. Met de Plamuur kan je alle oneffenheden dus mooi en strak afwerken. Na overschildering zie je er niks meer van!

WAT IS DE DROOGTIJD VAN DE HOUTROTVULLER?

De droogtijd- of beter gezegd- de uithardingstijd van de Houtrotvuller is ongeveer 4 uur bij 20° C. Dit kan wat langer duren als het koud is en sneller gaan als het warm is. Ook de grootte (dikte) van de reparatie heeft invloed op de snelheid van drogen en uitharden. Hoe groter of dikker de reparatie, hoe SNELLER(!) hij droogt. Dit komt doordat het een chemische reactie is en niet met oplosmiddel werkt.

WAT IS DE DROOGTIJD VAN PLAMUUR?

De droogtijd- of beter gezegd- de uithardingstijd van de plamuur is slechts 30 minuten bij 20° C. Dit kan ietsje langer duren als het koud is en nog sneller gaan als het warm is.

WAT ZIJN DE BESTE WEERSOMSTANDIGHEDEN OM HET HOUT TE REPAREREN?

Het belangrijkste is dat het droog weer is tijdens het repareren. De temperatuur is niet heel belangrijk, maar let wel op dat het niet warmer is dan 30° C en je nooit in de zon repareert of de reparatie in de zon laat uitharden. De verwerkings- en uithardingstijd is dan een stuk korter. Vanzelfsprekend is het ook niet aan te raden om de houtrotreparatie uit te voeren bij een temperatuur onder de 0° C

IS HET NOODZAKELIJK OM HET HOUT TE VERSTERKEN MET HOUTVERSTERKER VOOR DE REPARATIE?

Hout wordt in de loop van de tijd altijd wat zachter onder invloed van de omstandigheden. Wanneer je op een zachte ondergrond een hardere houtrotvuller gebruikt, dan kun je voorstellen dat dat niet de meest duurzame reparatie wordt. De EAZYFIX® Premium Houtversterker zorgt er dus voor dat de Houtrotvuller beter hecht aan het reparatieoppervlak. De reparatie kan hierdoor tot wel 30 jaar meegaan!

KAN DE HOUTROTVULLER EN PLAMUUR OOK BINNENSHUIS GEBRUIKT WORDEN?

Jazeker! Je kunt het prima binnenshuis gebruiken. De eventuele geur die vrijkomt, is niet schadelijk voor de gezondheid.

LEVERT EAZYFIX® OOK AAN HET BUITENLAND?

eazy-fix.nl levert alleen binnen Nederland. Voor klanten uit Groot-Brittannië en Duitsland, verwijzen wij je graag door naar eazy-fix.co.uk en eazy-fix.de.

WAT ZIJN DE VOOR- EN NADELEN VAN EPOXY

Voordelen:

1. Epoxy is oersterk en tegelijkertijd elastisch. Belangrijk wanneer je het op hout gebruikt, omdat hout zelf ook elastisch is. Het is belangrijk dat de reparatie mee kan bewegen met de werking van het hout, omdat er anders scheuren ontstaan.
2. Epoxy is makkelijk schuurbaar.
3. Het hecht zeer goed aan het hout.
4. Epoxy behoudt zijn vorm tijdens het uitharden en zakt daardoor niet uit.
5. In de reparatie plaats je later gemakkelijk spijkers en schroeven.
6. Epoxy is erg duurzaam (veel duurzamer dan hout) en bestand tegen de meest extreme weersomstandigheden. Zo ben je er zeker van dat je reparatie onbeperkt meegaat.

Nadelen:

1. Epoxy is een chemisch product. Werk daarom altijd met nitril handschoenen. Dit biedt volledige bescherming van de huid.
2. Pasta’s op epoxybasis zijn superieur, maar prijziger ten opzichte van pasta’s op basis van polyester.

HOE LANG BLIJFT EEN HOUTREPARATIE GOED?

Wanneer je houtrot op een goede manier repareert, gaat de reparatie in principe tientallen jaren mee. In de praktijk betekent dit dat houtrotvuller duurzamer is dan hout.

0