Ontvang een gratis Mengmes t.w.v. €10,99 bij Kesler Zeist

Hout zelf repareren of laten repareren

Hout zelf repareren of laten repareren

Als je last hebt van houtrot in je kozijnen, deuren, hek of anderen onderdelen binnenshuis en buitenshuis wil je dit probleem natuurlijk zo snel mogelijk oplossen. Wist je dat je je houten kozijnen ook kan repareren in plaats van vervangen? Dit is veel voordeliger en milieuvriendelijker! Wij hopen dat je door deze blog een stukje wijzer wordt over het repareren van hout.

Hoe herken je houtrot?

Houtrot wordt veroorzaakt door schimmels in het hout. Deze schimmels ontstaan door vochtigheid. Als het hout dan niet goed kan drogen, gaan de schimmels groeien. Je kunt het houtrot makkelijk herkennen aan de zachte, verkleurde, indeukbare plekken in het hout. Als het hout geschilderd is, kun je het ook herkennen aan de barstjes in het schilderwerk.

Zelf de staat van jouw houten kozijnen controleren?
Download de gratis houtrot kozijnencheck

Hierin leggen we je stap-voor-stap uit hoe je houtrot herkent.

Waarom repareren? 

Het repareren van hout heeft verschillende voordelen. Zo is het repareren van bijvoorbeeld kozijnen vele male goedkoper dan het vervangen hiervan. Ook is er minder overlast bij het repareren. Er hoeft namelijk geen kozijn verwijderd te worden. Doordat dit niet nodig is, is er ook het minste kans op beschadiging van andere onderdelen in en buiten het huis. Ten slotte is het repareren van hout veel beter voor het milieu. Er hoeft hierbij niet onnodig grote stukken hout weggegooid te worden die nog in goede staat zijn.

Hout zelf repareren 

Als je besloten hebt om het hout te repareren in plaats van het te vervangen, kun je er voor kiezen om het zelf te repareren. Je kunt het hout makkelijk en snel repareren met onze producten. Zo kun je na het verwijderen van het houtrot deze plek opvullen met onze Premium Houtrotvuller. Als de reparatie helemaal uitgehard is, kan je het gemakkelijk glad schuren en er overheen schilderen. Hierdoor is je houtwerk weer als nieuw!

Hout laten repareren

Als je het hout repareren liever overlaat aan een specialist kan dit natuurlijk ook. Wij werken uitsluitend samen met vakbekwame schilders- en onderhoudsbedrijven die door Repair Care zijn opgeleid tot houtrot specialisten. Deze specialisten bevinden zich door het hele land, zo werkt er altijd wel eentje bij jou in de buurt. Zij zorgen dat het hout gerepareerd en opnieuw geschilderd wordt, zodat het er weer als nieuw uitziet. Je krijgt altijd een garantie van 6 jaar op de reparatie.

houtrot herstellen

DEEL:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp

RECENTE BERICHTEN:

kozijn reparatie

Renovatie kozijn hoe zit dat nou?

Last van houtrot in je kozijn en zijn er net te veel rotte plekken om het te kunnen repareren? Dan is een renovatie van je kozijn een goede oplossing. Het volledig vervangen van je kozijn is dus helemaal niet nodig.

Zelf houtrot repareren

Zelf houtrot repareren? De 5 meest gemaakte fouten

Overweeg je om zelf aan de slag te gaan met Houtrotvuller? Hiermee kun je prachtige resultaten boeken. Voorwaarde is wel dat je het goed aanpakt! Anders creëer je geen vaste, maar een tijdelijke oplossing. Om ervoor te zorgen dat jouw reparatie wél mooi en sterk blijft, geven we je de 5 grootste valkuilen bij het repareren van houtrot.

Zelf houtrot repareren

Grote houtrot gaten in hout repareren: zo pak je dat aan

hoe ontstaan grote gaten in hout? Grote gaten in hout kunnen verschillende oorzaken hebben, maar in de meeste gevallen is er sprake van houtrot. Houtrot kan namelijk zorgen voor grote houtschades in bijvoorbeeld kozijnen, deuren of daken. Wil je deze gaten in het hout opvullen? Doe dit dan met behulp van goede epoxy Houtrotvuller. Wij

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws en handige tips & tricks? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang direct een kortingscode van 10% korting voor je eerstvolgende bestelling. Bekijk alle voordelen van de nieuwsbrief online.

Scroll naar top

Repareer alle muurschades in jouw huis in één handomdraai met de EAZYFIX® Premium Muurvuller. De Muurvuller zit in een handige koker met tuit, waardoor jij de Muurvuller direct in de muurgaatjes aanbrengt. Nu verkrijgbaar in onze webshop.