fbpx

Vulmiddel voor hout wordt ook wel houtrotvuller of plamuur genoemd. Met vulmiddel hout vul je namelijk gaten, kieren of beschadigingen op. Er zijn verschillende soorten vulmiddelen, deze hebben allemaal hun eigen gebruiksaanwijzing. Lees hier alles over in deze blog.

WAARVOOR GEBRUIK JE VULMIDDEL HOUT?

Vulmiddel gebruik je voor het opvullen van gaten, kieren en andere beschadigingen in hout. Met houtrotvuller vul je de gaten op die ontstaan door het verwijderen van houtrot. Houtrotvuller gebruik je altijd in combinatie met Houtversterker voor een optimale hechting aan het hout. Met plamuur vul je juist kleine beschadigingen, als deuken of spijker-/ of schroefgaatjes op.

HOE GEBRUIK JE EEN VULMIDDEL VOOR HOUT?

Omdat het verschillende vulmiddelen zijn, zit er ook verschil in de manier waarop ze gebruikt moeten worden. Houtrotvuller moet je namelijk in een dikkere laag aanbrengen (minimaal 5 mm) voor een optimale hechting. Plamuur is juist voor de kleine beschadigingen en kun je dus ook in een kleinere hoeveelheid aanbrengen.

Voordat je met Houtrotvuller de gaten opvult, moet je eerst het houtrot verwijderen en daarna het hout versterken met Houtversterker. Met behulp van de RVS Reparatiemessen vul je daarna makkelijk de gaten met Houtrotvuller makkelijk op. De Houtrotvuller heeft een droogtijd van minimaal 4 uur.

De Plamuur is juist erg geschikt voor kleine beschadigingen en gebreken. Het kan namelijk alleen in een dunne laag aangebracht worden en is dus niet geschikt voor het vullen van grote gaten. De Plamuur kan ook aangebracht worden met een Reparatiemes. De laagdikte mag maximaal 6 mm zijn en de droogtijd is slechts 30 minuten.

Beide vulmiddelen bestaan uit twee componenten epoxy’s. Het voordeel hiervan is de elasticiteit, die ook blijft na uitharding. Hierdoor ontstaan er geen scheuren in de reparatie en blijft je reparatie voor jaren goed!

HOUT EGALISEREN MET VULMIDDEL

Soms heb je na het uitharden van de Houtrotvuller nog geen perfect egaal oppervlak terwijl je dat wel graag wilt zien. Geen probleem! De Plamuur biedt dan uitkomst. De Plamuur kaun je over de uitgeharde Houtrotvuller (wel eerst schuren!) heen aanbrengen om het oppervlak te egaliseren. Na uitharding van de Plamuur kun je door schuren het spiegelglad maken.

Deel dit artikel:

Recente berichten
0