Houtrotstop is eigenlijk een houtversterker!

Houtrotstop is eigenlijk een houtversterker!

Heb je ook last van houtrot, en wil je dit zo snel mogelijk stoppen? Raak dan niet in de war met de houtrotstop. Houtrotstop geeft een verkeerd beeld weer van wat het product doet, net alsof het houtrot stopt. De houtrotstop gebruik je na het weghalen van houtrot. Het versterkt het hout waardoor de houtrotvuller –ook op lange termijn- beter hecht aan het hout. Daarom noemen wij houtrotstop, houtversterker.

De houtrotstop (houtversterker) is dus eigenlijk de voorstrijk voor de houtrotvuller. Wij raden aan om de houtrotvuller altijd in combinatie te gebruiken met de houtversterker, wat zorgt voor verhoging van de levensduur van de reparatie.

BIJ PLAMUREN IS GEEN HOUTROTSTOP NODIG

Houtrotstop is alleen noodzakelijk voor houtrot repareren met houtrotvuller. Kleine houtreparaties waarbij je plamuur gebruikt, hoef je het hout niet voor te strijken met de houtversterker. Dit zijn kleine schades door bijvoorbeeld schroefgaten of deukjes en vuil je alleen met plamuur.

HOE WERKT DE EAZYFIX® HOUTVERSTERKER (HOUTROTSTOP)?

De houtversterker is een twee componenten epoxy, die je eerst mengt in een 1:1 verhouding. Dit doe je met behulp van de doseerstreepjes op beide flesjes. Meng de houtversterker in een speciaal ontworpen Mengbekertje die bestand is tegen de reactiewarmte die vrijkomt bij mengen en dus niet doorlekt. Na het mengen breng je de houtversterker aan op het hout met een Wegwerpkwastje. Na slechts 25 minuten inwerken, dep je de restjes af. Het hout is dan klaar om op te vullen met houtrotvuller.


Benieuwd naar onze houtversterker (houtrotstop)? Bekijk op onze shop! Ook zie je de precieze gebruiksaanwijzing van de houtversterker in de Kluscoach.

Houtrotstop

DEEL:

RECENTE BERICHTEN:

Onze succesgarantie uitgelegd

Houtrot is een aantasting aan het houtwerk, veroorzaakt door schimmels. Aan de buitenkant, zeker met geschilderd houtwerk, zie je niet direct dat het hout aangetast is.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws en handige tips & tricks? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang direct een kortingscode van 10% korting voor je eerstvolgende bestelling. Bekijk alle voordelen van de nieuwsbrief online.

Scroll naar boven