fbpx

Deuren repareren met EAZYFIX®

blog-deuren-repareren

Heb jij een gaatje of deukje in je houten deur? Of misschien wel houtrot in je houten deur? Geen probleem! Met de Premium Houtrotvuller en Plamuur van EAZYFIX® wordt je deur weer als nieuw.

 

Houtrot is een aantasting aan het houtwerk, veroorzaakt door schimmels. Aan de buitenkant, zeker met geschilderd houtwerk, zie je niet direct dat het hout aangetast is. Hierdoor is het belangrijk dat je regelmatig je houtwerk goed controleert op eventuele aantastingen. Wil je meer weten over hoe je houtrot herkent? Lees dan onze blog Houtrot herkennen.

 

Houtrot in deuren is niet te voorkomen

Niet alleen je kozijnen maar ook je houten deuren kunnen aangetast worden door houtrot. Dit kan makkelijk gerepareerd worden en je hoeft dus niet meteen heel de deur te vervangen. Dit scheelt je een hoop geld en overlast!

 

Houtschade door houtrot komt het meeste voor bij buitendeuren omdat deze blootgesteld worden aan verschillende weersomstandigheden. Als de deur voor jarenlang vochtig wordt door de regen kan er houtrot ontstaan. Ook de wind en wisselende temperaturen kunnen een oorzaak zijn.

 

Deuren repareren binnenshuis

Niet alleen buitenshuis kun je last krijgen van houtrot. Dit kan ook binnenshuis gebeuren. Houtrot ontstaat door vocht, hierdoor komt het snel voor bij deuren in vochtige ruimtes als de badkamer of keuken. Houtrot in huis kan zoveel mogelijk voorkomen worden door te zorgen voor afwateringssystemen en goede ventilatie. Mocht er nu toch houtrot ontstaan in bijvoorbeeld je deur, kan dit snel en makkelijk gerepareerd worden met de Houtrotvullers van EAZYFIX®.

 

Houtrot in deuren repareren

De beschadigde deur repareren kan op dezelfde manier gedaan worden als kozijnen. De gaten die zijn gemaakt met het verwijderen van het houtrot kunnen opgevuld worden met de Premium Houtrotvuller. Daarna is het een kwestie van glad schuren en overschilderen en je deur is weer als nieuw! Bestel de Houtrotvuller online en ga direct aan de slag. Gebruik bij de reparatie onze kluscoach, die je stap voor stap door de reparatie heen leidt.

blog-deuren-repareren

DEEL:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp

RECENTE BERICHTEN:

Vulmiddel hout

Vulmiddel wordt ook wel houtrotvuller of plamuur genoemd. Vulmiddel is namelijk bedoelt om gaten, kieren of beschadigingen in hout op te kunnen vullen.

Grote gaten in hout repareren

Grote gaten in hout kunnen ontstaan doordat er bijvoorbeeld al lang houtrot aanwezig was in het hout en dit allemaal verwijderd is. Deze gaten kunnen dan opgevuld worden met de EAZYFIX® Houtrotvuller.

Scroll naar top