fbpx
Wat is houtrot?

Houtrot is een term die veel voorkomt in de schilderswereld. Maar wat betekent het? En is dit voor mij, als huiseigenaar, makkelijk op te lossen? Antwoorden op deze en andere vragen vind je in deze blog!

HOE ONTSTAAT HOUTROT?

Houtrot ontstaat door vochtig hout. Als dat niet kan drogen, ontstaan er schimmels die het hout aantasten. Dit zorgt uiteindelijk voor houtrot. Vochtig hout kun je nauwelijks voorkomen, zeker niet buiten waar het hout in aanraking komt met verschillende weersinvloeden, als zon, regen, wind en temperatuurverschillen. Die hebben veel invloed op het ontstaan van houtrot.

HOUTROT IS NIET TE VOORKOMEN

Houtrot is buiten niet of nauwelijks te voorkomen, wel zijn er verschillende maatregelen om het zo veel mogelijk te vermijden. Een houten kozijn is een voorbeeld van houtwerk dat veel in aanraking komt met weersinvloeden. Controleer daarom regelmatig je kozijnen op aantastingen en openstaande verbindingen. Hoe je dit doet, lees je in de blog: Houtrot herkennen.

HOUTROT BINNENSHUIS

Houtrot hoeft niet alleen buitenshuis plaats te vinden. In het houtwerk binnen kunnen ook rotte plekken ontstaan. Ruimtes met een hoog vochtgehalte, zoals de kelder, keuken of badkamer zijn plekken waar snel schimmels ontstaan. Goede afwateringsystemen en ventilatie zijn dan zeer belangrijk om dit zoveel mogelijk te voorkomen.

HOE REPAREER JE HOUTROT?

Houtrot repareer je gemakkelijk zelf! Daarmee bespaar je veel kosten in vergelijking tot vervanging. De EAZYFIX® producten zijn speciaal ontwikkeld voor de doe-het-zelver. Dankzij het gebruiksgemak en de kluscoach, voer je makkelijk stap voor stap zelf de reparatie uit.

De Houtrotvuller van EAZYFIX® blijft elastisch, ook na uitharding. Het vangt hierdoor de werking van het hout op en er ontstaan er dus geen scheuren in je reparatie. Bekijk alle producten in de shop.

De reparatie toch liever uitbesteden aan een specialist? Bekijk de pagina ‘Laten repareren’ voor al onze specialisten!

ZELF REPAREREN

Liever zelf je houtrot repareren? Bekijk direct ons uitgebreide assortiment houtrot reparatieproducten van EAZYFIX®.

LATEN REPAREREN

Benieuwd naar de kosten om een houtrotreparatie te laten uitvoeren? Gebruik de rekentool om de kosten te berekenen.

Deel dit artikel:

EAZYFIX® Mengplateau

12,99

Mengplateau voor het mengen van de EAZYFIX® Premium Houtrotvuller en Premium Plamuur.

Op dit mengplateau kunnen de beide componenten van de Houtrotvuller en Plamuur gemakkelijk gemengd worden met het EAZYFIX® Mengmes. De epoxy hecht niet op het mengplateau.

Door de hoog opstaande rand kan je goede grip houden op het EAZYFIX® Mengplateau. De lichtgroene kleur zorgt ervoor dat er een goed contrast zichtbaar is tussen de Houtrotvuller/Plamuur en het Mengplateau zelf. Hierdoor kun je beter zien of de componenten goed gemend zijn.

Na het mengen is het Mengplateau goed te reinigen met de EAZYFIX® Reinigingsdoekjes.

EAZYFIX® Premium Houtversterker

8,99

2 Componenten Premium Houtversterker

Behandel het hout, voor het aanbrengen van de EAZYFIX® Premium Houtrotvuller, met de Premium Houtversterker. Hiermee zorg je ervoor dat het hout zo sterk mogelijk wordt en de Houtrotvuller blijft hechten aan het hout. De EAZYFIX® Premium Houtversterker is makkelijk te verwerken met een kwast.

Beide componenten in een 1:1 verhouding mengen. Dit kan je makkelijk doen met behulp van de doseerstreepjes op beide flesjes. Meng beide componenten altijd in de EAZYFIX® Mengbeker. Door de speciale binnencoating is deze beker bestand tegen de warmte die vrijkomt bij het mengen van de Houtversterker.

Aanraking met de huid kan een epoxyallergie veroorzaken. Werk daarom altijd met EAZYFIX® Nitril Wegwerphandschoenen.

De verpakking van beide componenten is voorzien van een kindveilige sluiting. Om de flesjes te openen moet je eerst de dop indrukken en daarna opendraaien.

EAZYFIX® Premium Plamuur

39,99

2 Componenten Premium Plamuur

De Premium Plamuur is geschikt voor het snel repareren van kleine beschadigingen en gebreken. Ook wanneer een houtreparatie niet volledig glad is, kan de EAZYFIX® Premium Plamuur gebruikt worden. De epoxy moet in dat geval eerst geschuurd worden. De Plamuur is zowel binnen als buiten te gebruiken en is makkelijk schuurbaar.

Beide componenten bevinden zich in één koker. Bij het gebruik van een EAZYFIX® Kitpistool ben je verzekerd van een juiste verhouding. Voorbehandeling is bij deze Plamuur niet nodig.

De Plamuur is het beste te gebruiken met de EAZYFIX® Nitril Wegwerphandschoenen, Mengplateau en de Reparatiemessen van EAZYFIX®. Voor een optimaal resultaat is het belangrijk om de stappen van de EAZYFIX® Premium Plamuur te volgen.

Deze plamuur is gemaakt op basis van epoxy. Door de elasticiteit van epoxy beweegt de reparatie mee met de werking van het hout. Dit zorgt ervoor dat de reparatie goed blijft.

Aanraking met de huid kan bij mensen een epoxyallergie irritaties veroorzaken. Werk daarom altijd met EAZYFIX® Nitril Wegwerphandschoenen.

De verpakking is voorzien van een kindveilige sluiting. Om de Plamuur te openen moet je eerst de dop indrukken en daarna draaien.

EAZYFIX® Premium Houtrotvuller

32,99

2 Componenten Premium Houtrotvuller

Geschikt voor het blijvend repareren van kozijnen, deuren, trappen en meubels met houtrot of andere schade. Deze houtrotvuller kan je ook goed gebruiken voor het vullen van scheuren, noesten en verbindingen. Zowel binnen als buiten te gebruiken!

Beide componenten van de Houtrotvuller bevinden zich in één koker. Als je een kitpistool gebruikt, ben je verzekerd van de juiste verhouding.

Voor het allerbeste resultaat altijd eerst het hout met EAZYFIX® Premium Houtversterker behandelen.

De Premium Houtrotvuller is het beste te gebruiken met het EAZYFIX® Kitpistool, Nitril Wegwerphandschoenen, Mengplateau en de speciaal gevormde EAZYFIX® Reparatiemessen. Voor een optimaal resultaat raden wij je aan om de reparatiestappen van de EAZYFIX® Premium Houtrotvuller te volgen.

Deze Premium Houtrotvuller is op basis van epoxy. Hierdoor blijft de reparatie na uitharding elastisch en beweegt mee met de werking van het hout. Dit zorgt ervoor dat de reparatie goed blijft.

Aanraking met de huid kan bij gevoelige mensen een epoxyallergie veroorzaken. Werk daarom altijd met de EAZYFIX® Nitril Wegwerphandschoenen.

De verpakking is voorzien van een kindveilige sluiting. Om de Houtrotvuller te openen moet je eerst de dop indrukken en daarna opendraaien.

Recente berichten
0