Grote houtrot gaten in hout repareren: zo pak je dat aan

Grote houtrot gaten in hout repareren: zo pak je dat aan

hoe ontstaan grote gaten in hout?

Houtrot kan zorgen voor grote gaten in het hout van bijvoorbeeld kozijnen, deuren of daken. Wil je deze gaten in het hout opvullen? Doe dit dan met behulp van goede epoxy Houtrotvuller. Wij leggen je uit hoe je het beste resultaat bereikt.

Voor Na

Heb je houtrot ontdekt? Dan is het belangrijk om snel te handelen. Hiermee voorkom je dat het probleem verergert. Zorg ervoor dat je het rotte hout eerst volledig verwijdert. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld onze Houtrotfrees in combinatie met een multitool (met een vermogen van minimaal 30.000 toeren per minuut). Na het frezen houd je een gat over. Dit gat vul je op met EAZYFIX® Houtrotvuller.

Houtrot repareren
Hout opvullen

Belangrijke tip vóórdat je het hout opvult: breng eerst Houtversterker aan met een kwastje. Daarmee versterk je het hout en dat verbetert weer de hechting met de Houtrotvuller. Vervolgens breng je de Houtrotvuller aan met het Aanbrandmes of het Mengmes. Je hebt hier geen mal of reparatieplaatjes voor nodig. De EAZYFIX® Houtrotvuller zakt namelijk niet uit. Ook niet op lange termijn. Zo blijft je reparatie tot 10 jaar in optimale staat. Een gerepareerd stuk is daarmee duurzamer dan de meeste houtsoorten.

Houtrot ontstaat in 90% van de gevallen op dezelfde plek. Door te repareren maak je het hout ook in de toekomst beter bestand tegen houtrot. Een gerepareerd kozijn gaat soms zelfs langer mee dan een volledig nieuw kozijn.

Hout Opvullen of kozijnrenovatie?

Voor een aantal situaties is volledig opvullen met Houtrotvuller minder geschikt. Is het te vullen gat groter dan een vuist? Volledig opvullen met Houtrotvuller zou dan zonde zijn. In dit geval kun je beter kiezen voor kozijnrenovatie, ook wel lamineren genoemd. Hierbij verlijm je een nieuw stuk hout in het bestaande houtwerk met behulp van Houtrotvuller. Zorg voor een laag van minimaal 0,5 cm op het nieuwe stukje hout. Hiervoor gebruik je Houtrotvuller en geen bruislijm of houtlijm, want dat kan na verloop van tijd gaan scheuren. Wanneer de Houtrotvuller goed is uitgehard, zit het nieuwe stukje hout goed vast in de reparatie. Ook met lamineren kun je een perfect duurzaam en onzichtbaar eindresultaat bereiken

Reparatie afwerken

Is de reparatie na het schuren nog niet helemaal naar je zin? Dan kan de EAZYFIX® Premium Plamuur daarbij helpen. Schuur de Houtrotvuller en breng daarna een dunne laag Plamuur aan over de oneffen delen. Laat de reparatie goed uitharden. Hierna kun je de uitgeharde plamuurlaag schuren en overschilderen. Deze Plamuur is ook uitermate geschikt voor het snel repareren van kleine beschadigingen of gebreken in hout. Denk hierbij aan scheuren, krassen, butsen, noesten, gaten etc. Ontdek alle voordelen van epoxy Plamuur.

De beste hulp bij jouw reparatie

Repareren met hoogwaardige producten is belangrijk. Toch maak je uiteindelijk zelf het verschil. Wij helpen je daarom graag bij jouw reparatie. Bekijk bijvoorbeeld een van onze stappenplannen met klusvideo’s. Op welke plek heb jij schade?

Persoonlijk en vrijblijvend advies

Heb je vragen over houtreparatie of onze producten? Stel ze gerust via het chatvenster rechtsonder of bel: 085 201 201 1. Wil je jouw houtschade door ons laten beoordelen? Mail dan een foto met vraag naar info@eazy-fix.com.

Houtrot repareren

DEEL:

RECENTE BERICHTEN:

Muurschade: hoe los je dit op?

Houtrot is een aantasting aan het houtwerk, veroorzaakt door schimmels. Aan de buitenkant, zeker met geschilderd houtwerk, zie je niet direct dat het hout aangetast is.

Kleine en grote gaten vullen in de muur

Houtrot is een aantasting aan het houtwerk, veroorzaakt door schimmels. Aan de buitenkant, zeker met geschilderd houtwerk, zie je niet direct dat het hout aangetast is.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws en handige tips & tricks? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang direct een kortingscode van 10% korting voor je eerstvolgende bestelling. Bekijk alle voordelen van de nieuwsbrief online.