fbpx

Grote gaten in hout repareren

Grote gaten in hout kunnen ontstaan doordat er bijvoorbeeld al lang houtrot aanwezig was in het hout en dit allemaal verwijderd is. Deze gaten kunnen dan opgevuld worden met de EAZYFIX® Houtrotvuller. In deze blog lees je hoe je dit het beste kunt doen.

 

Grote gaten in hout repareren met Houtrotvuller

Na ontdekking van houtrot in bijvoorbeeld je kozijnen is het belangrijk om dit eerst allemaal te verwijderen. Door het verwijderen van het houtrot ontstaat er een gat. Dit gat moet opgevuld worden met de EAZYFIX® Houtrotvuller. Let op: voordat je opvult, zorg ervoor dat het overgebleven hout sterk en stabiel wordt met de Houtversterker. Vervolgens kan de Houtrotvuller makkelijk aangebracht worden met een Reparatiemes. Je hebt hier geen mal of reparatieplaatjes voor nodig, onze Houtrotvuller zakt namelijk echt niet uit.

 

Deelvervanging

Soms is er zo veel houtrot aanwezig in het hout dat het niet meer opgevuld kan worden met Houtrotvuller, maar ook dan is vaak een complete vervanging onnodig. De oplossing is dan het uitvoeren van een deelvervanging. Hierbij wordt het hele stuk hout met houtrot eruit gezaagd. Dit kan natuurlijk niet opgevuld worden met alleen maar Houtrotvuller, daarom wordt er ook een stuk nieuw hout tussengeplaatst. Deze wordt dan vastgelijmd met een laag van minimaal 5 mm Premium Houtrotvuller. Er zijn hier verder geen schroeven of spijkers bij nodig. Gebruik geen bruislijm of houtlijm hiervoor, want dan zullen er snel weer scheuren ontstaan!

 

Wanneer de Houtrotvuller goed uitgehard is zit het stuk hout weer stevig vast. Er kan dan geschuurd en opnieuw geschilderd worden. Dan is er ook van een deelvervanging niks meer te zien.

 

Reparatie afwerken met Plamuur

Wanneer na het schuren van de reparatie het oppervlak nog niet helemaal glad is, kan de EAZYFIX® Premium Plamuur daarbij helpen. Breng, na het oppervlak eerst te hebben geschuurd, een dunne laag aan over de oneffen gedeeltes van de reparatie en laat deze uitharden. Hierna kan er opnieuw geschuurd worden zodat het oppervlak wel helemaal glad is.

DEEL:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp

RECENTE BERICHTEN:

Vulmiddel hout

Vulmiddel wordt ook wel houtrotvuller of plamuur genoemd. Vulmiddel is namelijk bedoelt om gaten, kieren of beschadigingen in hout op te kunnen vullen.

Waarom kiezen voor een epoxy plamuur?

Waarom kiezen voor een epoxy plamuur?

In de professionele schilders- en onderhoudsbranche is het inmiddels standaard om houtbeschadigingen te repareren met hoge kwaliteit epoxy houtreparatie producten, maar in de particuliere wereld is dit nog een vrij onbekend fenomeen. Wil je de voordelen weten van een epoxy plamuur? Lees dan onze blog!

Scroll naar top