Ontvang een gratis Mengmes t.w.v. €10,99 bij Kesler Zeist

Renovatie kozijn hoe zit dat nou?

Renovatie kozijn hoe zit dat nou?

Last van houtrot in je kozijn en zijn er net te veel rotte plekken om het te kunnen repareren? Dan is een renovatie van je kozijn een goede oplossing. Het volledig vervangen van je kozijn is dus helemaal niet nodig.

Wanneer is een houtrotreparatie niet nodig?

Soms heeft houtrot al zo veel schade in het hout veroorzaakt dat reparatie niet meer mogelijk is. Dit kan veroorzaakt zijn doordat het houtrot niet op tijd is opgemerkt of omdat er niet op tijd iets aan gedaan is. Een renovatie van het kozijn is dan wel een goede oplossing. Hierbij wordt er een nieuw stuk hout in het bestaande kozijn gelijmd, oftewel deelvervanging. Hoe dit in zijn werk gaat, wordt in de volgende alinea uitgelegd.

Renovatie kozijn

Bij kozijnrenovatie wordt het verrotte houtdeel uit het kozijn verwijderd en wordt er een nieuw stuk hout, met dezelfde dikte, tussen geplaatst. Dit nieuwe stuk hout kan aan het kozijn vastgelijmd worden met behulp van de Premium Houtrotvuller. Hierdoor wordt alleen het verrotte hout vervangen en niet het gehele kozijn. Dit is een stuk beter voor het milieu, maar ook voor je portemonnee!

De renovatie netjes afwerken

Laat de Houtrotvuller goed uitharden, zodat het nieuw stuk hout goed vastzit. Schuur het daarna glad (zorg dat je geen verschil meer ziet tussen het nieuwe houtdeel en het kozijn). Tot slot kan je renovatie overschilderen en je ziet er niets meer van. Het afmaken van de reparatie gaat precies hetzelfde als bij een houtreparatie.

Renovatie voorkomen

Ook wij zeggen; “voorkomen is beter dan genezen!”

Een houtrotreparatie is gemakkelijker dan een gehele renovatie. Probeer er dus voor te zorgen dat het nooit zover komt. Dit kan je doen door regelmatig je kozijnen grondig te checken op houtrot. Dit zijn de punten waar je dan op moet letten:

  • Verkleuring van het hout. Houtrot is een stuk donkerder dan gezond hout.
  • Kleine scheurtjes of barstjes in het hout of verfsysteem.
  • Zachte plekken in het hout. Gebruik een priem of achterkant van een schroevendraaier om het hout in te duwen. Als het direct terugveert, is dit een teken van houtrot.
kozijn reparatie

DEEL:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp

RECENTE BERICHTEN:

Zelf houtrot repareren

Zelf houtrot repareren? De 5 meest gemaakte fouten

Overweeg je om zelf aan de slag te gaan met Houtrotvuller? Hiermee kun je prachtige resultaten boeken. Voorwaarde is wel dat je het goed aanpakt! Anders creëer je geen vaste, maar een tijdelijke oplossing. Om ervoor te zorgen dat jouw reparatie wél mooi en sterk blijft, geven we je de 5 grootste valkuilen bij het repareren van houtrot.

hout herstellen met epoxy

Vulmiddel hout

Vulmiddel wordt ook wel houtrotvuller of plamuur genoemd. Vulmiddel is namelijk bedoelt om gaten, kieren of beschadigingen in hout op te kunnen vullen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws en handige tips & tricks? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang direct een kortingscode van 10% korting voor je eerstvolgende bestelling. Bekijk alle voordelen van de nieuwsbrief online.

Scroll naar top

inschrijven nieuwsbrief

Wil jij op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws, handige tips en speciale acties? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang direct 10% korting in je mailbox.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.