Ontvang een gratis Mengmes t.w.v. €10,99 bij Kesler Zeist

Houtvuller gebruiken

Houtvuller gebruiken

Welke houtvuller gebruiken?

Voordat je zelf begint met het vullen van hout is het belangrijk om eerst de juiste houtvuller te kiezen. Met de EAZYFIX® 2-in-1 Premium Plamuur vul je kleine gaten, scheuren, deuken in hout tot 0,6 cm diep. Is het te vullen gat dieper dan 0,6 cm? Gebruik dan de EAZYFIX® Premium Houtrotvuller. Deze heeft een aanbevolen maximale laagdikte tussen 0,5 – 2 cm. Beide vulmiddelen zijn binnen én buiten te gebruiken. Na uitharding schuur je ze gemakkelijk met de hand of een schuurmachine. Je kunt de Plamuur of Houtrotvuller overschilderen met alle soorten verf.

hout reparatie kit

EAZYFIX® 2-componenten vulmidden voor hout

De meeste traditionele Houtvullers zijn op basis van 2 componenten polyester. Deze producten vind je in bouwmarken en zijn over het algemeen goedkoper dan een epoxy houtvuller. De Houtvullers van EAZYFIX® zijn op basis van epoxy. De belangrijkste voordelen hiervan zijn:

 • Duurzaamheid: epoxy is ook na uitharden, blijvend elastisch. Dit voorkomt scheuren op lange termijn. Hout is een product dat leeft, en dus ook beweegt. Een polyester houtvuller heeft deze elasticiteit niet en zal daarom na verloop van tijd gaan scheuren. Kies bij het repareren van hout dus altijd voor een epoxy houtvuller. Op deze manier zorg je ervoor dat je reparatie blijvend is.

 • Prettig te verwerken: zowel de Houtrotvuller als de Plamuur van EAZYFIX® zijn gemakkelijk in de juiste vorm te brengen. Na het opvullen van de houtschade, zakt deze niet meer uit. De massa behoudt ook na uitharden de vorm die je zelf aanbrengt.

 • Altijd de juiste mengverhouding: geen geknoei met blikken of potjes bij het mengen van 2 componenten. De houtvullers van EAZYFIX® zitten standaard in 2-in-1 kokers. Hiermee heb je gegarandeerd de juiste mengverhouding. Je spuit de kokers leeg met behulp van een kitpistool.

EAZYFIX® Plamuur bij kleine houtbeschadigingen

epoxy uitharden

De EAZYFIX® Premium Plamuur is geoptimaliseerd voor het snel repareren van kleine schades en gebreken in hout. De Plamuur kan al na 30 minuten geschuurd en overschilderd worden. Dankzij de unieke 2k epoxy formulering, is deze Plamuur extreem sterk en duurzaam.

De EAZYFIX® Plamuur heeft de volgende eigenschappen:

 • Verwerkingstijd na mengen: 7-10 minuten
 • Aanbevolen laagdikte: 0-6 mm
 • Uithardingstijd: 30 minuten bij 20°C
 • Inhoud: 180 ml (2-op-1 verhouding).
 • Openen van de dop heeft geen invloed op houdbaarheid
 • Zowel binnen als buiten te gebruiken

EAZYFIX® Houtrotvuller bij grote gaten en houtrot

De EAZYFIX® Premium Houtrotvuller is geschikt voor het vullen van grote gaten in hout. Dat maakt de Houtrotvuller bij uitstek geschikt voor het vullen houtrot schades. Is het te vullen gat kleiner dan een vuist? Vul het gat dan in zijn geheel op met Houtrotvuller. Is het gat groter dan een vuist? Verlijm dan een nieuw stukje hout in het gat met behulp van de Houtrotvuller.

Dit product is ontwikkeld met 30 jaar ervaring op het gebied van houtvullers. Het resultaat is een perfecte balans tussen zeer hoge kwaliteit én eenvoud.

De EAZYFIX® Houtrotvuller heeft de volgende eigenschappen:

 • Verwerkingstijd na mengen: 20-25 minuten
 • Aanbevolen laagdikte: 5-20 mm
 • Uithardingstijd: 4 uur bij 20°C
 • Totale inhoud van 180 ml (2-op-1 verhouding).
 • Openen van de dop heeft geen invloed op houdbaarheid
 • Zowel binnen als buiten te gebruiken
 • Tip! Behandel het hout eerst voor met EAZYFIX® Houtversterker. Dit zorgt voor een optimale hechting van de Houtrotvuller met het hout

Kitpistool en kokers

Om de Plamuur of de Houtrotvuller te gebruiken heb je een krachtig Kitpistool nodig. Houd er rekening mee dat de koker voor 2/3e gevuld is, maar tot halverwege uitknijpt.

Hulp bij je reparatie

Ben je overtuigd geraakt van de voordelen en wil je zelf aan de slag gaan? Kies een van onderstaande stappenplannen met handige video’s en tips. 

Liever persoonlijk advies? Stel gerust een vraag via het chatscherm op deze pagina, via e-mail: info@eazy-fix.com of bel naar: 085 201 201 1

houtrot herstellen kozijn

DEEL:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp

RECENTE BERICHTEN:

kozijn reparatie

Renovatie kozijn hoe zit dat nou?

Last van houtrot in je kozijn en zijn er net te veel rotte plekken om het te kunnen repareren? Dan is een renovatie van je kozijn een goede oplossing. Het volledig vervangen van je kozijn is dus helemaal niet nodig.

Zelf houtrot repareren

Zelf houtrot repareren? De 5 meest gemaakte fouten

Overweeg je om zelf aan de slag te gaan met Houtrotvuller? Hiermee kun je prachtige resultaten boeken. Voorwaarde is wel dat je het goed aanpakt! Anders creëer je geen vaste, maar een tijdelijke oplossing. Om ervoor te zorgen dat jouw reparatie wél mooi en sterk blijft, geven we je de 5 grootste valkuilen bij het repareren van houtrot.

Zelf houtrot repareren

Grote houtrot gaten in hout repareren: zo pak je dat aan

hoe ontstaan grote gaten in hout? Grote gaten in hout kunnen verschillende oorzaken hebben, maar in de meeste gevallen is er sprake van houtrot. Houtrot kan namelijk zorgen voor grote houtschades in bijvoorbeeld kozijnen, deuren of daken. Wil je deze gaten in het hout opvullen? Doe dit dan met behulp van goede epoxy Houtrotvuller. Wij

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws en handige tips & tricks? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang direct een kortingscode van 10% korting voor je eerstvolgende bestelling. Bekijk alle voordelen van de nieuwsbrief online.

Scroll naar top