fbpx
Houtrot kozijn

Houtrot in je kozijnen wil je natuurlijk zo snel mogelijk aanpakken om verdere schade te voorkomen. Maar hoe weet je waar het houtrot zich precies bevindt en dus waar je moet repareren? Deze vragen beantwoorden wij voor je in onze nieuwe blog!

Hoe herken je houtrot in je kozijn?

Houtrot is een aantasting van het hout, veroorzaakt door schimmels. Aan de buitenkant zie je niet altijd meteen dat het hout aangetast is. Daarom is het belangrijk dat je regelmatig je kozijnen grondig controleert op houtrot.

Houtrot in je kozijn herken je aan verschillende punten:

  • Verkleuring van het hout. Houtrot is een stuk donkerder van kleur dan gezond hout;
  • Scheurtjes in het hout. Soms zie je al kleine haarscheurtjes in het hout ontstaan, dit kan ook een teken van houtrot zijn;
  • Zachte plekken. Druk met een priem of achterkant van een schroevendraaier op de zachte plekken. Als dit terugveert, is dit een teken van houtrot.

Hoe repareer je houtrot in je kozijn?

Hieronder laten we je een vereenvoudigd stappenplan zien om houtrot te repareren. Wil je een uitgebreidere uitleg met handig klusvideo’s? Bekijk dan onze Kluscoach!

  1. Verwijder de verf en houtrot uit je kozijn met behulp van een beitel en schuurpapier.
  2. Behandel het houtoppervlak met Houtversterker voor een betere hechting van de Houtrotvuller. Laat de Houtversterker 25 minuten inwerken en dep daarna de resten af.
  3. Vul het hout op met de Houtrotvuller. Laat dit vervolgens minimaal 4 uur uitharden en schuur het dan glad.
  4. Overschilder het hierna en je kozijn is weer als nieuw!

Houtrot laten repareren

Laat je toch liever het houtrot in je kozijn repareren door een specialist? Dan kan dit natuurlijk ook! Wij werken samen met houtrotspecialisten die zijn opgeleid door Repair Care en zich bevinden door heel Nederland. Er is er dus altijd een bij jou in de buurt! Wil je meer informatie over het laten repareren van je kozijnen? Bekijk dan de pagina Laten repareren op de website of neem contact met ons op.

Deel dit artikel:

Aanbevolen Berichten
0