Ontvang een gratis Mengmes t.w.v. €10,99 bij Kesler Zeist

Houtrot in je kozijn? Wij hebben de oplossing!

Houtrot in je kozijn? Wij hebben de oplossing!

Houtrot in je kozijnen wil je natuurlijk zo snel mogelijk aanpakken om verdere schade te voorkomen. Maar hoe weet je waar het houtrot zich precies bevindt en dus waar je moet repareren? Deze vragen beantwoorden wij voor je in onze blog!

Hoe herken je houtrot in je kozijn?

Houtrot in je kozijn wordt veroorzaakt door schimmels. Vaak valt houtrot in een kozijn meteen op, maar dit is echter niet altijd het geval. Het is daarom van belang om eens in de zoveel tijd je kozijnen te controleren op houtrot. Kenmerken van houtrot zijn:

  • Het hout is verkleurd. Als er houtrot in het kozijn zit, is het hout namelijk een stuk donkerder van kleur.
  • Scheurtjes in het hout. Kleine scheurtjes in het hout kan een teken van houtrot zijn.
  • De verflaag laat los. Het loslaten van de verf kan te maken hebben met houtrot. Controleer de verflaag goed op afbladdering, barstjes of luchtbellen.
  •  Zachte plekken. Een zachte plek duidt op houtrot. Druk met een priem of met de achterkant van een schroevendraaier op zachte plekken in het hout. Als het hout terugveert, is dit een teken van houtrot.

Hoe repareer je een kozijn met houtrot?

Een kozijn die getroffen is door houtrot is gemakkelijk te repareren. Maar hoe doe je dit zo efficiënt mogelijk en op welke manier zorg je ervoor dat het eindresultaat en resultaat is om trots op te zijn? Het goed aanpakken van houtrot laten we je graag zien door middel van een eenvoudig stappenplan:

  1. Verwijder de verf van het houten kozijn op de plek waar het houtrot zich bevindt. Gebruik hiervoor schuurpapier of een schuurmachine. Verwijder daarna het houtrot met een beitel, zaag of frees. Het is belangrijk om ook de plekken rondom het rotte hout goed te verwijderen (ongeveer 2 cm rondom het rotte hout). Als je dit niet doet, bestaat er een kans dat er houtrot snel weer opnieuw ontstaat. En je wilt jouw reparatie in één keer goed aanpakken, toch!

  2. Schuur de resterende houtvezels weg en behandel het houtoppervlak van het kozijn met Houtversterker. Laat de Houtversterker 25 minuten inwerken en dep daarna de resten af. Het aanbrengen van Houtversterker is van belang om de Houtrotvuller goed te laten hechten met het houtoppervlak. Via de stappen in onze kluscoach zie je onder andere hoe je de Houtversterker het beste toepast.

  3.  Vul het houtoppervlak op met de EAZYFIX® Houtrotvuller. Hierbij meng je de Houtrotvuller eerst mengen op een Mengplateau. Vervolgens breng je eerst een dun laagje Houtrotvuller aan en daarna vul je de reparatie helemaal op. Breng de reparatie naar de juiste vorm en laat deze daarna minimaal vier uur uitharden.

  4. Schuur de uitgeharde Houtrotvuller, zodat je een egale ondergrond krijgt. Overschilder hierna het houten kozijn en het houtwerk ziet er weer uit als nieuw!

Heb je vragen of zijn er nog onduidelijkheden? Of ben je gewoon iemand die liever naar een video kijkt in plaats van dat je een tekst leest? We hebben de stappen ook voor je uitgewerkt in een video:

Houtrot laten repareren

Laat je toch liever het houtrot in je kozijn repareren door een specialist? Dat kan natuurlijk ook! Wij werken samen met houtrotspecialisten die zijn opgeleid door Repair Care en zich bevinden door heel Nederland. Er is er dus altijd een bij jou in de buurt! Wil je meer informatie over het laten repareren van je kozijnen? Bekijk dan de pagina laten repareren op de website of neem contact met ons op via een van de volgende kanalen: 

rot kozijn repareren

DEEL:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp

RECENTE BERICHTEN:

kozijn reparatie

Renovatie kozijn hoe zit dat nou?

Last van houtrot in je kozijn en zijn er net te veel rotte plekken om het te kunnen repareren? Dan is een renovatie van je kozijn een goede oplossing. Het volledig vervangen van je kozijn is dus helemaal niet nodig.

Zelf houtrot repareren

Zelf houtrot repareren? De 5 meest gemaakte fouten

Overweeg je om zelf aan de slag te gaan met Houtrotvuller? Hiermee kun je prachtige resultaten boeken. Voorwaarde is wel dat je het goed aanpakt! Anders creëer je geen vaste, maar een tijdelijke oplossing. Om ervoor te zorgen dat jouw reparatie wél mooi en sterk blijft, geven we je de 5 grootste valkuilen bij het repareren van houtrot.

Zelf houtrot repareren

Grote houtrot gaten in hout repareren: zo pak je dat aan

hoe ontstaan grote gaten in hout? Grote gaten in hout kunnen verschillende oorzaken hebben, maar in de meeste gevallen is er sprake van houtrot. Houtrot kan namelijk zorgen voor grote houtschades in bijvoorbeeld kozijnen, deuren of daken. Wil je deze gaten in het hout opvullen? Doe dit dan met behulp van goede epoxy Houtrotvuller. Wij

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws en handige tips & tricks? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang direct een kortingscode van 10% korting voor je eerstvolgende bestelling. Bekijk alle voordelen van de nieuwsbrief online.

Scroll naar top