Ontvang een gratis Mengmes t.w.v. €10,99 bij Kesler Zeist

Herstel hout met houtvulmiddel

Houtvulmiddel wordt ook wel houtrotvuller genoemd. Het houtvulmiddel van EAZYFIX® is te gebruiken voor het repareren van houtrot aan het houtwerk van kozijnen, deuren, trappen en meubels. Je kunt het gemakkelijk zelf repareren, maar laat je het liever repareren door een van onze specialisten, dan kan dit natuurlijk ook.

 

Houtrot herkennen

Door verschillende weersomstandigheden kan op langere termijn schade in het hout ontstaan. Houtrot is vaak de boosdoener die het hout beschadigd. Houtrot wordt veroorzaakt door schimmels die groeien als het hout vochtig is. Dit gebeurt vaak bij kozijnen buitenshuis omdat deze veel aan vochtig weer worden blootgesteld.

 

Je kan het herkennen aan de zachte plekken in het hout, en als het hout geschilderd is, aan de barstjes in het schilderwerk. Als het hout niet geschilderd is, kun je het ook herkennen aan de verkleuringen van het hout. Het hout krijgt dan een donkerbruine kleur. Deze plekken zijn makkelijk in te deuken met bijvoorbeeld een schroevendraaier. Wil je nog meer weten over het herkennen van houtrot? Lees dan onze blog Hoe kan je houtrot herkennen?

 

Houtrot zelf repareren

Als je schade ontdekt aan het houtwerk, zowel binnenshuis als buitenshuis, wil je dit natuurlijk zo snel mogelijk repareren. Je kan dit gemakkelijk zelf doen met de Houtvulmiddel en kluscoach. Het houtvulmiddel bestaat uit twee componenten in één koker, die je in de goede verhouding moet mengen. Als je gebruik maakt van het Kitpistool ben je verzekerd van deze juiste verhouding.

 

Het houtvulmiddel van EAZYFIX® is uniek door de elasticiteit, die ook na uitharding van het houtvulmiddel blijft. Hierdoor beweegt het mee met het hout en ontstaan er niet opnieuw scheuren op deze plek. Je reparatie blijft dus heel lang goed!

 

Overtuigd geraakt om zelf het houtrot met houtvulmiddel te repareren? Bekijk onze houtrotvullers en gereedschappen.

 

Houtrot laten repareren

Wil je toch liever het houtrot laten repareren door een houtrot specialist? Hij repareert het vaak al binnen een dag en bovendien heb je 6 jaar garantie op de reparatie. Benieuwd naar de besparing ten opzichte van het vervangen van je kozijnen? Gebruik onze rekentool.

houtrot middel

DEEL:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp

RECENTE BERICHTEN:

Gezien bij Mulder Maakt: EAZYFIX!

Dinsdag 4 februari was de Premium Houtrotvuller van EAZYFIX® te zien bij ‘Mulder Maakt’. Dennis Mulder ken je misschien van TV Eigen huis en tuin, Klussen met kijkers en van Klus Magazine.   Als klusser en huiseigenaar krijg je op ten duur te maken met houtrot. Dit kan onder andere in je kozijnen, daken of

Klussen met koud weer?

Brrr… aankomende week wordt het weer lekker koud in ons kikkerlandje. ❄️ Buiten klussen met koud weer is geen goed idee. Zorg ervoor dat je even lekker warm binnenblijft! 🥶   Let goed op! Bij het gebruiken van de Houtrotvuller van EAZYFIX®️ is het van belang dat je het product gebruikt bij de juiste weersomstandigheden.

Start nieuwe marketing stagiaire

Even voorstellen, onze nieuwe marketing stagiaire:   Hoi hoi! Ik ben Julia van Kerkhoff (24), de nieuwe stagiaire van EAZYFIX. Per 1 februari start ik met het versterken van het marketingteam van EAZYFIX. Ik studeer momenteel Communicatie aan het Avans in ’s-Hertogenbosch. De komende maanden zal ik werkzaam zijn in Waalwijk. En daar heb ik

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws en handige tips & tricks? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang direct een kortingscode van 10% korting voor je eerstvolgende bestelling. Bekijk alle voordelen van de nieuwsbrief online.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Scroll naar top