Ontvang een gratis Mengmes t.w.v. €10,99 bij Kesler Zeist

Herstel hout met houtvulmiddel

Houtvulmiddel wordt ook wel houtrotvuller genoemd. Het houtvulmiddel van EAZYFIX® is te gebruiken voor het repareren van houtrot aan het houtwerk van kozijnen, deuren, trappen en meubels. Je kunt het gemakkelijk zelf repareren, maar laat je het liever repareren door een van onze specialisten, dan kan dit natuurlijk ook.

 

Houtrot herkennen

Door verschillende weersomstandigheden kan op langere termijn schade in het hout ontstaan. Houtrot is vaak de boosdoener die het hout beschadigd. Houtrot wordt veroorzaakt door schimmels die groeien als het hout vochtig is. Dit gebeurt vaak bij kozijnen buitenshuis omdat deze veel aan vochtig weer worden blootgesteld.

 

Je kan het herkennen aan de zachte plekken in het hout, en als het hout geschilderd is, aan de barstjes in het schilderwerk. Als het hout niet geschilderd is, kun je het ook herkennen aan de verkleuringen van het hout. Het hout krijgt dan een donkerbruine kleur. Deze plekken zijn makkelijk in te deuken met bijvoorbeeld een schroevendraaier. Wil je nog meer weten over het herkennen van houtrot? Lees dan onze blog Hoe kan je houtrot herkennen?

 

Houtrot zelf repareren

Als je schade ontdekt aan het houtwerk, zowel binnenshuis als buitenshuis, wil je dit natuurlijk zo snel mogelijk repareren. Je kan dit gemakkelijk zelf doen met de Houtvulmiddel en kluscoach. Het houtvulmiddel bestaat uit twee componenten in één koker, die je in de goede verhouding moet mengen. Als je gebruik maakt van het Kitpistool ben je verzekerd van deze juiste verhouding.

 

Het houtvulmiddel van EAZYFIX® is uniek door de elasticiteit, die ook na uitharding van het houtvulmiddel blijft. Hierdoor beweegt het mee met het hout en ontstaan er niet opnieuw scheuren op deze plek. Je reparatie blijft dus heel lang goed!

 

Overtuigd geraakt om zelf het houtrot met houtvulmiddel te repareren? Bekijk onze houtrotvullers en gereedschappen.

 

Houtrot laten repareren

Wil je toch liever het houtrot laten repareren door een houtrot specialist? Hij repareert het vaak al binnen een dag en bovendien heb je 6 jaar garantie op de reparatie. Benieuwd naar de besparing ten opzichte van het vervangen van je kozijnen? Gebruik onze rekentool.

houtrot middel

DEEL:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp

RECENTE BERICHTEN:

Zelf houtrot repareren

Zelf houtrot repareren? De 5 meest gemaakte fouten

Overweeg je om zelf aan de slag te gaan met Houtrotvuller? Hiermee kun je prachtige resultaten boeken. Voorwaarde is wel dat je het goed aanpakt! Anders creëer je geen vaste, maar een tijdelijke oplossing. Om ervoor te zorgen dat jouw reparatie wél mooi en sterk blijft, geven we je de 5 grootste valkuilen bij het repareren van houtrot.

hout herstellen met epoxy

Vulmiddel hout

Vulmiddel wordt ook wel houtrotvuller of plamuur genoemd. Vulmiddel is namelijk bedoelt om gaten, kieren of beschadigingen in hout op te kunnen vullen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws en handige tips & tricks? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang direct een kortingscode van 10% korting voor je eerstvolgende bestelling. Bekijk alle voordelen van de nieuwsbrief online.

Scroll naar top

KLEINE HOUTSCHADES REPAREREN? LEER HET OP DINSDAG 5 OKTOBER OM 19.00 UUR

Kleine houtschades in huis? In onze gratis online training leren wij jou hoe je snel én gemakkelijk scheuren, gaten, noesten en krassen in jouw huis repareert. Volg de training:

Binnen één uur repareren met de Plamuur

Schrijf je nu gratis in en zorg dat je erbij bent!