2K houtvuller van onvergelijkbare kwaliteit

EAZYFIX presenteert hoogwaardige reparatieproducten. Ideaal voor doe-het-zelvers die zelf schade willen herstellen.
Ontwikkeld met meer dan 35 jaar ervaring.

2K houtvuller van onvergelijkbare kwaliteit

EAZYFIX presenteert hoogwaardige reparatieproducten. Ideaal voor doe-het-zelvers die zelf schade willen herstellen.
Ontwikkeld met meer dan 35 jaar ervaring.

Houtrot repareren standaardset

Eigenschappen

Houtrot repareren set

Eigenschappen

Alles-in-1 Vuller

Eigenschappen

ALLES-IN-1 VULLER

Eigenschappen

Voorbeelden van reparaties met EAZYFIX

EAZYFIX Kopen bij Hornbach

EAZYFIX producten zijn verkrijgbaar bij verschillende Hornbachs en bij ruim 250 verfspeciaalzaken door het hele land.
De dichtstbijzijnde bouwmarkt:

Hornbach Alblasserdam

Hornbach Alblasserdam

Veelgestelde vragen

Houtrot

Houtrot is een aantasting van het hout, veroorzaakt door schimmels. Vaak in combinatie met bacteriën.

Houtrotschimmels kunnen al in het droge hout aanwezig zijn, maar worden pas actief als het hout gedurende langere tijd aan vocht wordt blootgesteld. Bijvoorbeeld bij openstaande verbindingen of in de hoek van het kozijn, waar de zijkant en de onderkant bij elkaar komen.

 

Houtrot ontstaat wanneer er sprake is van een combinatie van de volgende factoren;

 • Bij een temperatuur tussen de 5 en 40 graden
 • Als het hout een vochtgehalte heeft van 21% of hoger
 • Als er zuurstof bijgekomen is. Dit verklaart ook waarom hout niet rot onder water.

Zitten er barstjes of luchtbellen in de verflaag. Bladdert de verf af of laat de verflaag los, dan is er een grote kans dat je houtrot hebt.

 

Controleer het hout op verkleuring. Is het hout donkerbruin of zwart geworden, dan wijst het op houtrot. Heeft het hout lichtgrijze plekken dan is al vocht bijgekomen. Verkleuring kun je trouwens alleen controleren op onbeschilderd hout.

Als je met een schroevendraaier of priem tegen het hout drukt en het veert terug, dan is er zeker sprake van houtrot.

In veel gevallen is houtrot goed te repareren met EAZYFIX® Houtrotvuller of door een nieuw stuk hout in te lijmen, ook wel lamineren of deelvervangen genoemd.

 

Twijfel je? Stuur je vraag met één of meerdere foto’s van de schade naar nlsupport@eazy-fix.com. Dan geven we je een passend advies.

Producten

Houtrotvuller: 20 - 25 minuten.

Houtplamuur: 7 - 10 minuten.

 

Tip: Smeer voor een optimale verwerkingstijd de pasta zo dun mogelijk uit op het mengplateau.

Bij een chemische reactie, zoals deze, gaat uitdrogen sneller omdat het product warm wordt. Als je de pasta dun uitsmeert, blijft de massa koel, droogt het minder snel uit en heb je dus langer de tijd om de pasta aan te brengen.

Met de Houtrotvuller kun je schades repareren van 5 tot 20 mm diep en met de Plamuur tot 6 mm. Is je schade dieper, dan kun je in meerdere lagen werken.

 

Laat de reparatie eerst goed uitharden. Vervolgens schuur je de toplaag, voor een optimale hechting met de nieuwe laag. Dit kan ook als je nog niet helemaal tevreden bent over je reparatie. Zo werk je mooi alle oneffenheden weg.

 

Dit bereken je door de omvang van de schade in centimeters te meten:

Breedte x hoogte x diepte. De uitkomst hiervan deel je door 150. De inhoud van een koker is namelijk 150 ml.

 

Onze pasta's hebben een gele houtachtige kleur en zijn niet verkrijgbaar in andere kleuren. Na het overschilderen is deze gele kleur niet meer te zien.

 

Wil je de reparatie niet overschilderen? Overweeg dan om de pasta te mengen met een kleurstof, bijvoorbeeld van het merk Colorex en Mixol. Deze producten zijn verkrijgbaar in veel verschillende kleuren, waaronder bruin, wit, zwart, oranje en rood.  Als je de reparatie goed tegen UV wilt beschermen, dan is het aan te raden om daarna een UV-werende transparante lak te gebruiken.

Houtrotvuller: 4 uur bij 20° C.

Houtplamuur: 30 minuten bij 20° C.

Let op: het kan langer duren bij koude temperaturen en sneller gaan bij warme weeromstandigheden. Ook de dikte van de reparatie heeft invloed op de snelheid van drogen en uitharden.

De voordelen:

 • Onze epoxy is oersterk en tegelijkertijd elastisch. Dat is belangrijk omdat hout zelf ook elastisch is. De reparatie kan hierdoor meebewegen met de werking van het hout, zodat er geen scheuren ontstaan.
 • Onze epoxy hecht zeer goed aan hout en behoudt zijn vorm tijdens het uitharden en zakt daardoor niet uit. Als de reparatie is uitgehard is het makkelijk schuurbaar.
 • Net als in hout, kun je in de reparatie ook makkelijk spijkers slaan en schroeven draaien.
 • Onze epoxy is erg duurzaam, zelfs duurzamer dan hout. Het is bestand tegen de meest extreme weersomstandigheden. Zo ben je er zeker van dat je reparatie onbeperkt meegaat.

De nadelen:

 • Epoxy is een chemisch product en kan een allergische reactie veroorzaken als het in aanraking komt met de huid. Werk daarom altijd met nitril handschoenen.
 • De kokers met restanten horen bij het chemisch afval en mogen niet in de gewone grijze bak.
 • Pasta’s op epoxybasis zijn van superieure kwaliteit, maar duurder dan pasta’s op basis van polyester.
Reparatie
 1. Verwijder ál het houtrot en de plekken eromheen. Dat gaat het best met een houtrotfrees en een multitool die tenminste 30.000 toeren maakt.
 2. Breng Houtversterker aan, laat het 25 minuten intrekken en dep het daarna af.
 3. Meng de Houtrotvuller en vul het gat van de reparatie op.
 4. Laat de Houtrotvuller ongeveer 4 uur, bij 20 graden, uitharden.
 5. Schuur en overschilder de reparatie en het houtwerk ziet er weer als nieuw uit!

Bekijk ook de stappenplannen

 1. Verwijder de verf en het stof. Zorg ervoor dat het hout droog is en schuur vervolgens het reparatieoppervlak.
 2. Meng de twee componenten Houtplamuur tot een egale massa en vul het hout op met de Houtplamuur.
 3. Laat de Houtplamuur 30 minuten uitharden.
 4. Schuur en schilder de reparatie over en niemand ziet meer dat er ooit houtschade zat!

Bekijk ook de stappenplannen en onze klusvideo’s.

 • Door het houtrot weg te frezen. Daarna te bewerken met EAZYFIX® Houtversterker en dan te vullen met EAZYFIX® Houtrotvuller
 • Door een stuk hout in te lijmen met EAZYFIX® Houtrotvuller bij een grotere schade. Dit noemen we lamineren
 • Door deelvervanging van een onderdeel van het kozijn
 • Door het volledig vervangen van het kozijn, als de schade te groot is om te repareren.
 • Deelvervanging; Als het houtrot ook achter de glaslat is gekomen en je er moeilijk bij kunt. Je vervangt dan een onderdeel van het kozijn
 • Lamineren; Als de schade zich voor de glaslat bevindt of als de schade te groot is om te vullen. Je lijmt dan een nieuw stuk hout op het gezonde hout met de EAZYFIX® Houtrotvuller

Je kunt het beste hetzelfde hout gebruiken als waar je kozijn van is gemaakt. Als je niet weet welk hout dat is, gebruik dan Meranti. Dat is de meest duurzame houtsoort.

EAZYFIX Houtrotvuller is veel steviger, elastischer, duurzamer en dus beter geschikt dan gewone houtlijm of bruislijm.

Zorg er wel voor dat je minimaal 5 mm tussen het nieuwe en het bestaande stuk hout opvult. Hierdoor houd je voldoende elasticiteit, waardoor de reparatie zeker niet kan scheuren.

Wij adviseren om binnen een week na de reparatie de eerste laag grondverf aan te brengen. Wel eerst even schuren, anders hecht de verf niet.

 

De EAZYFIX® producten zijn gevoelig voor uv-licht. Net als hout. Verf beschermt tegen UV. Door je reparatie te overschilderen, behoud je de kwaliteit en vergroot je de duurzaamheid. Maar nog beter; je ziet helemaal niet meer dat het gerepareerd is.

Het is belangrijk dat je de uitgeharde Houtrotvuller of Houtplamuur kort schuurt voordat je het schildert. Tijdens het drogen ontwikkelt zich een laagje, waar niets aan hecht.

 

Zorg ervoor dat je het stof na het schuren goed wegveegt.

 

Het is ook noodzakelijk dat je de 2 componenten goed mengt, totdat het een egale kleur heeft. De EAZYFIX® Houtrotvuller en de EAZYFIX® Houtplamuur hebben beide een 2 op 1 verhouding, die precies goed is.

 

Als de temperatuur laag en/of de lucht vochtig is, kan het ook langer duren voordat de verf is gedroogd. De reparatie laat geen vocht door, waardoor het oplosmiddel in de verf aan de lucht moet drogen en ook dan duurt het langer. 

 

Dek de reparatie zo snel mogelijk af totdat de pasta is uitgehard. Voor de EAZYFIX® Houtplamuur is dat 30 minuten en voor de EAZYFIX® Houtrotvuller is dat 4 uur.

 

Als het droog is en de reparatie is uitgehard, maar nog niet klaar, frees dan de toplaag weg en breng een nieuwe laag aan.

Voordat je met de reparatie kunt beginnen, moet het hout droog zijn. Het mag een vochtigheidsgehalte hebben van maximaal 18%.

 

Als er vocht in het hout achterblijft, bestaat er een kans dat het houtrot opnieuw achter de reparatie ontstaat. Gebruik geen föhn om het hout te drogen, ook al lijkt het dan sneller te gaan. Je blaast het vocht hiermee dieper het hout in.

Wacht daarom wat langer, zodat je zeker weet dat het hout droog genoeg is.

Wil je liever niet zelf aan de slag met je schade? Neem dan contact op met één van de opgeleide bedrijven van ons moederbedrijf Repair Care. Als je op deze kaart, je postcode of woonplaats invult, zie je alle professionele bedrijven bij jou in de buurt. Er zit er zeker één bij die je kan helpen. 

Duurzaamheid

Uit onderzoek in samenwerking met TNO is gebleken dat er geen schadelijke stoffen vrijkomen tijdens de verwerking en de droging van EAZYFIX- producten. Daarmee zijn ze veilig en zowel binnen als buiten te gebruiken.

Het is belangrijk om altijd nitrile handschoenen te dragen tijdens het gebruik van onze Houtversterker, Houtrotvuller en Houtplamuur, omdat deze je goed beschermen, sterker zijn en minder snel scheuren. In tegenstelling tot latexhandschoenen, die niet beschermen tegen chemicaliën.

 

Epoxy kan bij huidcontact een epoxyallergie veroorzaken, in de vorm van eczeem. Als je deze allergie al hebt opgelopen, zullen de symptomen bij een volgend contact met epoxy verergeren.

Repareren is niet alleen beter voor het milieu, het is ook nog eens goedkoper dan vervanging. Er is geen duurzamer alternatief dan repareren, want je gooit niet onnodig gezond hout weg. Je pakt alleen het beschadigde deel aan.

Voor de verpakking wordt altijd een doos gebruikt die zo dicht mogelijk bij de grootte van de inhoud passen.

 

De maischips die Monta gebruikt om de verpakkingen mee op te vullen, zijn gemaakt van biomais, dus 100% biologisch. Je zou ze zelfs op kunnen eten. De vulling mag gewoon in de GFT-bak en is volledig composteerbaar. Als het in contact komt met water of vocht, breekt het materiaal direct af.

 

Daarbij zijn de chips zo licht, dat ze bij het transport uiteindelijk voor brandstofbesparing moeten zorgen.

Garantie
 1. Succes verzekerd
  In onze Klusacadamy vind je handige trainingen en video’s die je stap voor stap laten zien hoe je houtrot vakkundig repareert. Daarnaast staan onze medewerkers voor je klaar om je persoonlijk advies te geven. Bereik je toch niet precies het resultaat waar je op gehoopt hebt? Dan komt één van onze medewerkers bij je langs om het op te lossen!
 1. De hoogste productkwaliteit
  De producten die je bij ons koopt, zijn van de allerhoogste kwaliteit. Dat betekent dat je reparatie lang goed blijft, dus geen lelijke scheuren of inzakkingen al na een paar maanden. Ben je toch niet helemaal tevreden met je product? Dan zoeken we samen naar een oplossing waar je wél blij van wordt.
 1. Blijvend goed en het scheurt niet
  De meest duurzame producten voor doe-het-zelvers, die vind je bij ons. Daar zij we zelfs zo van overtuigd dat je 5 jaar garantie op jouw reparatie met onze Houtrotvuller of onze Houtplamuur krijgt.
Scroll naar boven