Ontvang een gratis Mengmes t.w.v. €10,99 bij Kesler Zeist

Houten kozijnen repareren

  • Home
  • Houten kozijnen repareren

DE BESTE OPLOSSING VOOR HOUTROT IN KOZIJNEN

Houten kozijnen zijn zeer vatbaar voor houtrot. Zeker aan de buitenzijde van de kozijnen, waar zonlicht en regen dagelijks hun invloed op het hout uitoefenen, kan er snel houtrot ontstaan. Het lastige van houtrot in kozijnen is dat er in de meeste gevallen over het hout heen geschilderd is. Wat er zich onder de verf afspeelt, is dan lastig te zien – en houtrot in kozijnen is dus vaak niet zomaar te ontdekken. Als je bij onderhoud, bijvoorbeeld tijdens het schuren van de kozijnen, dan toch houtrot aantreft, is het zaak om er zo snel mogelijk iets aan te doen. Als het onbehandeld blijft, kunnen er namelijk lekkages en tocht ontstaan en gaat het rottingsproces verder, totdat je uiteindelijk een kozijn moet vervangen.

Vervangen van het gehele raamwerk is gelukkig bijna nooit nodig: kozijnreparatie is een eenvoudige en veel goedkopere optie! Houten kozijnen repareren doe je snel en eenvoudig zelf met EAZYFIX©. De producten zijn gemakkelijk toe te passen en geven een professioneel resultaat. Volg de stappen in de Kluscoach: wij helpen je om houtrot te herkennen en perfect te repareren.

Voor Na

WAAROM JE EEN REPARATIE NIET MOET UITSTELLEN

Als je bij onderhoud van je huis houtrot aantreft, is het zaak om er zo snel mogelijk iets aan te doen. Als het onbehandeld blijft, kunnen er namelijk lekkages en tocht ontstaan. Hierdoor gaat het rottingsproces verder, totdat je uiteindelijk een kozijn moet vervangen.

Vervangen van het gehele raamwerk is gelukkig bijna nooit nodig: kozijnreparatie met de Houtrotvuller van EAZYFIX© is een eenvoudige en blijvende oplossing.

Schade aan jouw kozijn liever laten repareren?

UPLOAD EEN FOTO VAN DE SCHADE EN LAAT JE VRIJBLIJVEND ADVISEREN

JE HOUTSCHADES UPLOADEN?

Het is niet altijd goed te zien of vervangen of repareren een beter optie is. Zeker als houtrot niet je vakgebied is. Twijfelen is dus helemaal niet gek.

Wij beoordelen graag voor je of je beter kunt vervangen of repareren. Vul onderstaand formulier in en upload tot maximaal vijf foto’s van de schade waar je over twijfelt. Een van onze specialisten zal jouw situatie beoordelen en je vrijblijvend persoonlijk advies geven!

  • Sleep bestanden hierheen of

ZO HERKEN JE HOUTROT

1. Zwakke plekken: druk zachtjes met een priem of schroevendraaier in het hout (gebruik eventueel de botte kant). Is het hout zacht? Dan duidt dit meestal op houtrot.

2. Loslaten van de verf: als de verflaag loslaat kan dit een indicatie zijn van houtrot. Kijk de verflaag dus goed na op eventuele barstjes, luchtbellen of afbladdering.

3. Verkleuring van het hout: als het hout verkleurt in een bruine of zwarte kleur, wijst dit vaak op houtrot. Helaas zie je verkleuringen van het hout alleen bij onbeschilderd hout.

 

Winnaar EAZYFIX

Gefeliciteerd, Ricardo uit Oosterblokker wint de hoofdprijs!

Onze kerstactie met het prijzenrad is helaas afgelopen. Bedankt voor …

Lees verder →
Winter repareren

De Winter is begonnen

Het weer wordt steeds grijzer en het begint nu toch …

Lees verder →

Wij zijn geopend tussen Kerst en Oud en Nieuw!

We zijn gewoon open tussen Kerst en oud en nieuw! …

Lees verder →

Nieuwe Collega – Welkom Patrick!

Nieuwe collega! Deze week is Patrick Mengers (33) begonnen als verkoopadviseur …

Lees verder →

Nog geen EAZYFIX® locatie bij jou in de buurt?

Maar zou je dit wel graag willen? Laat het ons …

Lees verder →

Plaats een Google review en maak kans op een cadeaubon

Op onze website beoordelen jullie ons gemiddeld al met een …

Lees verder →
Scroll naar top