Ontvang een gratis Mengmes t.w.v. €10,99 bij Kesler Zeist

Houten deuren repareren

DE BESTE OPLOSSING VOOR SCHADE EN HOUTROT IN BUITENDEUREN

Heb je een houten (voor)deur? Zeker de buitenkant van een voordeur of achterdeur is erg vatbaar voor houtrot. Schimmels die ontstaan doordat het hout wordt blootgesteld aan allerlei weersomstandigheden, met name zon en regen, kunnen je deur kapotmaken. De randen van een deur verweren en de deur laat regenwater van buiten door of sluit daardoor niet meer goed af. Vooral vocht is daarbij de boosdoener. Dat betekent dat ook houten deuren binnenshuis, zoals de badkamerdeur of andere toegangsdeuren naar vochtige ruimtes, kunnen worden aangetast door houtrot. Omdat deuren vaak geverfd zijn, is het echter lastig om te zien of er sprake is van houtrot.

De Kluscoach van EAZYFIX® vertelt je hoe je houtrot in deuren kunt herkennen. Direct je hele deur vervangen als je houtrot hebt ontdekt, is bijna nooit nodig! Behalve houtrot stoppen kun je ook allerlei andere beschadigingen aan deuren repareren met EAZYFIX®: denk hierbij bijvoorbeeld aan diepe krassen wegwerken of gaten in deuren opvullen.

Voor Na

WAAROM JE EEN REPARATIE NIET MOET UITSTELLEN

Als je bij onderhoud van je huis houtrot aantreft, is het zaak om er zo snel mogelijk iets aan te doen. Als het onbehandeld blijft, kunnen er namelijk lekkages en tocht ontstaan. Hierdoor gaat het rottingsproces verder, totdat je uiteindelijk een kozijn moet vervangen.

Vervangen van het gehele raamwerk is gelukkig bijna nooit nodig: kozijnreparatie met de Houtrotvuller van EAZYFIX® is een eenvoudige en blijvende oplossing.

 

Schade aan jouw deuren liever laten repareren?

UPLOAD EEN FOTO VAN DE SCHADE EN LAAT JE ADVISEREN DOOR ONZE EXPERTS!

JE HOUTSCHADES UPLOADEN?

Het is niet altijd goed te zien of vervangen of repareren een beter optie is. Zeker als houtrot niet je vakgebied is. Twijfelen is dus helemaal niet gek.

Wij beoordelen graag voor je of je beter kunt vervangen of repareren. Vul onderstaand formulier in en upload tot maximaal vijf foto’s van de schade waar je over twijfelt. Een van onze specialisten zal jouw situatie beoordelen en je vrijblijvend persoonlijk advies geven!

  • Sleep bestanden hierheen of

ZO HERKEN JE HOUTROT

1. Zwakke plekken: druk zachtjes met een priem of schroevendraaier in het hout (gebruik eventueel de botte kant). Is het hout zacht? Dan duidt dit meestal op houtrot.

2. Loslaten van de verf: als de verflaag loslaat kan dit een indicatie zijn van houtrot. Kijk de verflaag dus goed na op eventuele barstjes, luchtbellen of afbladdering.

3. Verkleuring van het hout: als het hout verkleurt in een bruine of zwarte kleur, wijst dit vaak op houtrot. Helaas zie je verkleuringen van het hout alleen bij onbeschilderd hout.

 

Winnaar EAZYFIX

Gefeliciteerd, Ricardo uit Oosterblokker wint de hoofdprijs!

Onze kerstactie met het prijzenrad is helaas afgelopen. Bedankt voor …

Lees verder →
Winter repareren

De Winter is begonnen

Het weer wordt steeds grijzer en het begint nu toch …

Lees verder →

Wij zijn geopend tussen Kerst en Oud en Nieuw!

We zijn gewoon open tussen Kerst en oud en nieuw! …

Lees verder →

Nieuwe Collega – Welkom Patrick!

Nieuwe collega! Deze week is Patrick Mengers (33) begonnen als verkoopadviseur …

Lees verder →

Nog geen EAZYFIX® locatie bij jou in de buurt?

Maar zou je dit wel graag willen? Laat het ons …

Lees verder →

Plaats een Google review en maak kans op een cadeaubon

Op onze website beoordelen jullie ons gemiddeld al met een …

Lees verder →
Scroll naar top