Ontvang een gratis Mengmes t.w.v. €10,99 bij Kesler Zeist

Houten deuren repareren

DE BESTE OPLOSSING VOOR SCHADE EN HOUTROT IN BUITENDEUREN

Heb je een houten (voor)deur? Zeker de buitenkant van een voordeur of achterdeur is erg vatbaar voor houtrot. Schimmels die ontstaan doordat het hout wordt blootgesteld aan allerlei weersomstandigheden, met name zon en regen, kunnen je deur kapotmaken. De randen van een deur verweren en de deur laat regenwater van buiten door of sluit daardoor niet meer goed af. Vooral vocht is daarbij de boosdoener. Dat betekent dat ook houten deuren binnenshuis, zoals de badkamerdeur of andere toegangsdeuren naar vochtige ruimtes, kunnen worden aangetast door houtrot. Omdat deuren vaak geverfd zijn, is het echter lastig om te zien of er sprake is van houtrot.

De Kluscoach van EAZYFIX vertelt je hoe je houtrot in deuren kunt herkennen. Direct je hele deur vervangen als je houtrot hebt ontdekt, is bijna nooit nodig! Behalve houtrot stoppen kun je ook allerlei andere beschadigingen aan deuren repareren met EAZYFIX: denk hierbij bijvoorbeeld aan diepe krassen wegwerken of gaten in deuren opvullen.

Voor Na

WAAROM JE EEN REPARATIE NIET MOET UITSTELLEN

Als je bij onderhoud van je huis houtrot aantreft, is het zaak om er zo snel mogelijk iets aan te doen. Als het onbehandeld blijft, kunnen er namelijk lekkages en tocht ontstaan. Hierdoor gaat het rottingsproces verder, totdat je uiteindelijk een kozijn moet vervangen.

Vervangen van het gehele raamwerk is gelukkig bijna nooit nodig: kozijnreparatie met de Houtrotvuller van EAZYFIX is een eenvoudige en blijvende oplossing.

 

Schade aan jouw deuren liever laten repareren?

UPLOAD EEN FOTO VAN DE SCHADE EN LAAT JE ADVISEREN DOOR ONZE EXPERTS!

JE HOUTSCHADES UPLOADEN?

Het is niet altijd goed te zien of vervangen of repareren een beter optie is. Zeker als houtrot niet je vakgebied is. Twijfelen is dus helemaal niet gek.

Wij beoordelen graag voor je of je beter kunt vervangen of repareren. Vul onderstaand formulier in en upload tot maximaal vijf foto’s van de schade waar je over twijfelt. Een van onze specialisten zal jouw situatie beoordelen en je vrijblijvend persoonlijk advies geven!

 • Hidden
  Drop files here or
  Max. file size: 4 MB, Max. files: 5.
  • Accepted file types: jpg, jpeg, png, gif.
  • Accepted file types: jpg, jpeg, png, gif.
  • Accepted file types: jpg, jpeg, png, gif.
  • Accepted file types: jpg, jpeg, png, gif.
  • Accepted file types: jpg, jpeg, png, gif.

  ZO HERKEN JE HOUTROT

  1. Zwakke plekken: druk zachtjes met een priem of schroevendraaier in het hout (gebruik eventueel de botte kant). Is het hout zacht? Dan duidt dit meestal op houtrot.

  2. Loslaten van de verf: als de verflaag loslaat kan dit een indicatie zijn van houtrot. Kijk de verflaag dus goed na op eventuele barstjes, luchtbellen of afbladdering.

  3. Verkleuring van het hout: als het hout verkleurt in een bruine of zwarte kleur, wijst dit vaak op houtrot. Helaas zie je verkleuringen van het hout alleen bij onbeschilderd hout.

  Werken met plamuur – 5 oktober

  Deze Gratis Training: Begint op dinsdag 5 oktober om 19.00 uur Duurt ongeveer …

  Lees verder →

  Zelf lamineren – 31 augustus

  Deze Gratis Training: Begint op dinsdag 31 augustus om 19.00 uur Duurt …

  Lees verder →

  Houtrot repareren – 13 juli

  meld je aan voor de online training zelf houtrot repareren …

  Lees verder →

  Werken met plamuur – 22 juni

  Deze Gratis Training: Begint op dinsdag 22 juni om 19.00 uur Duurt …

  Lees verder →

  Gezien bij Mulder Maakt: EAZYFIX!

  Dinsdag 4 februari was de Premium Houtrotvuller van EAZYFIX® te …

  Lees verder →

  Klussen met koud weer?

  Brrr… aankomende week wordt het weer lekker koud in ons …

  Lees verder →
  Scroll naar top

  I.v.m. Hemelvaart zijn wij op 13 & 14 mei gesloten

  Dit betekent dat je tot en met woensdagmiddag 12 mei (tot 12.00 uur) een bestelling kan plaatsen. Bestellingen die later geplaatst worden, nemen wij op maandag 17 mei weer in behandeling. Wil jij EAZYFIX producten vóór dit weekend in huis hebben? Bestel dan snel!