Houtrot dak repareren

DE BESTE OPLOSSING VOOR HOUTROT in DAK

Houtrot buiten kan gemakkelijk ontstaan. Als hout wordt blootgesteld aan vocht of warmte, kunnen schimmels actief worden en het hout aantasten. Zeker buiten is dat veel het geval: tuinmeubels, tuinhuisjes, veranda’s en kozijnen staan de hele dag onder invloed van zon, regen en wind.

Dat kan allerlei gevolgen hebben: kozijnen die vol houtrot zitten, sluiten niet meer goed af en kunnen lekkages veroorzaken. Tuinmeubels of veranda’s verliezen aan stevigheid en worden gevaarlijk om op te staan of zitten. Het is daarom erg belangrijk om je hout buiten goed te controleren op houtrot en om tijdig in te grijpen.

Wat houtrot tijdig herkennen lastig maakt, is het feit dat veel hout bewerkt is. Kozijnen en meubels bijvoorbeeld zijn vaak geverfd en je kunt niet door de verf heen kijken om te zien hoe het met het hout gaat. Gelukkig zijn er allerlei manieren om er toch achter te komen of je last hebt van houtrot buiten. De Kluscoach van EAZYFIX® vertelt je die en legt ook stap voor stap uit hoe je je hout kunt repareren. Samen met EAZYFIX® zorg je voor een professioneel resultaat.

Voor Na
 • Houtrot herkennen
 • Verf verwijderen
 • Houtrot verwijderen
 • Houtversterker mengen
 • Houtversterker aanbrengen
 • Houtrotvuller mengen
 • Houtrotvuller aanbrengen
 • Modelleren
 • Schoonmaken
 • Schuren
 • Schilderen

WAAROM JE EEN REPARATIE NIET MOET UITSTELLEN

Als je bij onderhoud van je huis houtrot aantreft, is het zaak om er zo snel mogelijk iets aan te doen. Als het onbehandeld blijft, kunnen er namelijk lekkages en tocht ontstaan. Hierdoor gaat het rottingsproces verder, totdat je uiteindelijk een kozijn moet vervangen.

Vervangen van het gehele raamwerk is gelukkig bijna nooit nodig: kozijnreparatie met de Houtrotvuller van EAZYFIX® is een eenvoudige en blijvende oplossing.

 

Schade aan jouw deuren liever laten repareren?

UPLOAD EEN FOTO VAN DE SCHADE EN LAAT JE ADVISEREN DOOR ONZE EXPERTS!

JE HOUTSCHADES UPLOADEN?

Het is niet altijd goed te zien of vervangen of repareren een beter optie is. Zeker als houtrot niet je vakgebied is. Twijfelen is dus helemaal niet gek.

Wij beoordelen graag voor je of je beter kunt vervangen of repareren. Vul onderstaand formulier in en upload tot maximaal vijf foto’s van de schade waar je over twijfelt. Een van onze specialisten zal jouw situatie beoordelen en je vrijblijvend persoonlijk advies geven!

 • Sleep bestanden hierheen of

ZO HERKEN JE HOUTROT

1. Zwakke plekken: druk zachtjes met een priem of schroevendraaier in het hout (gebruik eventueel de botte kant). Is het hout zacht? Dan duidt dit meestal op houtrot.

2. Loslaten van de verf: als de verflaag loslaat kan dit een indicatie zijn van houtrot. Kijk de verflaag dus goed na op eventuele barstjes, luchtbellen of afbladdering.

3. Verkleuring van het hout: als het hout verkleurt in een bruine of zwarte kleur, wijst dit vaak op houtrot. Helaas zie je verkleuringen van het hout alleen bij onbeschilderd hout.

 

Zelf houtrot repareren

Zelf houtrot repareren? De 5 meest gemaakte fouten

Overweeg je om zelf aan de slag te gaan met Houtrotvuller? Hiermee kun je prachtige resultaten boeken. Voorwaarde is wel dat je het goed aanpakt! Anders creëer je geen vaste, maar een tijdelijke oplossing. Om ervoor te zorgen dat jouw reparatie wél mooi en sterk blijft, geven we je de 5 grootste valkuilen bij het repareren van houtrot.

Lees verder →
hout frezen

Houtrot verwijderen is nog nooit zo makkelijk geweest

Houtrot frezen is nu ook makkelijk voor doe-het-zelvers met onze nieuwe Houtrot Frees. Past in iedere multitool en is ideaal voor het verwijderen van houtrot.

Lees verder →
hout herstellen met epoxy

Vulmiddel hout

Vulmiddel wordt ook wel houtrotvuller of plamuur genoemd. Vulmiddel is namelijk bedoelt om gaten, kieren of beschadigingen in hout op te kunnen vullen.

Lees verder →
Houtrot repareren

Grote gaten in hout repareren

Houtrot kan zorgen voor grote gaten in een houten kozijn. Deze gaten vul je op met een hoogwaardige epoxy Houtrotvuller. In deze blog leggen we uit hoe je dit het best kunt doen.

Lees verder →
Plamuur

Hout repareren met epoxy plamuur

Doe-het-zelvers kiezen steeds vaker voor de voordelen van epoxy. Ontdek waarom je eigenlijk altijd zou moeten kiezen voor een 2 componenten epoxy plamuur in plaats van een gewone polyester plamuur.

Lees verder →
Epoxy schuren

Renovatie kozijn: volledige kozijnvervanging is helemaal niet nodig!

Last van houtrot in je kozijn en zijn er net te veel rotte plekken om het te kunnen repareren? Dan is kozijn renovatie een goede oplossing. Volledige kozijnvervanging is dus niet nodig!

Lees verder →
Scroll naar top

inschrijven nieuwsbrief

Wil jij op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws, handige tips en speciale acties? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang direct 10% korting in je mailbox.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.