Muurschade: hoe los je dit op?

Muurschade: hoe los je dit op?

Heb je muurschade? Wij laten je zien hoe je dit snel en blijvend oplost! Of je muur er nu uitziet als een maanlandschap of slechts enkele gaatjes heeft, met EAZYFIX pak je vrijwel ieder soort muurschade aan. In deze blog bespreken we verschillende soorten muurschades en hoe je dit zelf repareert.

Scheuren en barsten in de muur

Scheuren en barsten in de muur ontstaan door verzakking, droogte, trekspanning in de muren of een fout in de fundering. Je hebt twee soorten scheuren: krimpscheuren en constructieve scheuren. Een krimpscheur tref je meestal aan in stucwerk of beton en deze kun je makkelijk zelf repareren. Een constructieve scheur wordt veroorzaakt door een constructiefout of bouwfout. Meestal ligt de oorzaak van deze scheuren in de fundering. Voordat je begint met repareren, moet je de oorzaak van een constructieve scheur eerst opsporen en het probleem oplossen omdat de scheur anders terugkomt. Daarna kun je de scheur repareren.

Kleine en grote gaten in de muur

Boorgaten, het verwijderen van schroeven, nagels of een gordijnstang veroorzaken gaten in de muur. Soms kan ook een beschadiging optreden doordat een voorwerp hard tegen de muur stoot. Deze gaten zijn onschuldig maar kunnen wel als erg storend worden ervaren. Wil je jouw huis verkopen, dan kunnen gaten in de muur zelfs voor een waardevermindering van het huis zorgen. Redenen genoeg dus om deze gaten te repareren!

 

Zelf scheuren, barsten en gaten in de muur repareren

Barsten vullen en uitvlakken en kleine en grote gaten repareren. Het kan allemaal heel makkelijk met de EAZYFIX® Premium Muurvuller! Ook voor voegen rondom deur- en raamkozijnen kun je de Premium Muurvuller gebruiken. Je vult hiermee gaten op tot 50 millimeter. De meeste muurvullers zitten in een potje, waardoor het aanbrengen erg lastig is. Het grote voordeel van de EAZYFIX® Premium Muurvuller is dat het vulmiddel in een koker zit. Je plaatst deze koker in het Kitpistool en spuit de Muurvuller direct in de schade. Zo vul je de schade volledig en repareer je muurschade snel en op een schone manier. Je kunt het middel zowel binnen als buiten aanbrengen op de barst of in het gat en deze makkelijk afstrijken met een plamuurmes. Hiervoor gebruik je een EAZYFIX® RVS Mengmes of een EAZYFIX® Kunststof Reparatiemes. De muurvuller hardt mooi en goed uit, waardoor deze een beter eindresultaat geeft dan andere muurvullers. Ook is de muurvuller goed schuur- en overschilderbaar. Het hecht onder andere aan steen, beton, pleister, metselwerk en gips. 

Tip: haal direct na het aanbrengen de druk van het kitpistool af om doorlopen te voorkomen. Hierdoor haal je maximaal rendement uit de koker. Wil je een groot gat repareren? Dan kun je het product in twee keer aanbrengen. Wacht tot de eerste laag gedroogd is en breng vervolgens de tweede laag aan. Gebruik de EAZYFIX® Reinigingsdoekjes om de reparatiemessen makkelijk schoon te maken.

Kant-en-klaar-pakket voor muurschade bestellen

Wil je het liefst alles in een keer aanschaffen? Kies dan voor de EAZYFIX® Muur Reparatieset Groot of de EAZYFIX® Muur Reparatieset Klein. Moet je naast muurschade ook houtschade repareren? In de EAZYFIX® Binnen Reparatieset zit alles wat je nodig hebt!

DEEL:

RECENTE BERICHTEN:

Houtrot reparatie

Houtreparatie: zelf hout repareren

Houtrot is een aantasting aan het houtwerk, veroorzaakt door schimmels. Aan de buitenkant, zeker met geschilderd houtwerk, zie je niet direct dat het hout aangetast is.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws en handige tips & tricks? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang direct een kortingscode van 10% korting voor je eerstvolgende bestelling. Bekijk alle voordelen van de nieuwsbrief online.