Renovatie kozijn hoe zit dat nou?

Renovatie kozijn hoe zit dat nou?

Last van houtrot in je kozijn en zijn er net te veel rotte plekken om het te kunnen repareren? Dan is een renovatie van je kozijn een goede oplossing. Het volledig vervangen van je kozijn is dus helemaal niet nodig.

Wanneer is een houtrotreparatie niet nodig?

Soms heeft houtrot al zo veel schade in het hout veroorzaakt dat reparatie niet meer mogelijk is. Dit kan veroorzaakt zijn doordat het houtrot niet op tijd is opgemerkt of omdat er niet op tijd iets aan gedaan is. Een renovatie van het kozijn is dan wel een goede oplossing. Hierbij wordt er een nieuw stuk hout in het bestaande kozijn gelijmd, oftewel deelvervanging. Hoe dit in zijn werk gaat, wordt in de volgende alinea uitgelegd.

Renovatie kozijn

Bij kozijnrenovatie wordt het verrotte houtdeel uit het kozijn verwijderd en wordt er een nieuw stuk hout, met dezelfde dikte, tussen geplaatst. Dit nieuwe stuk hout kan aan het kozijn vastgelijmd worden met behulp van de Premium Houtrotvuller. Hierdoor wordt alleen het verrotte hout vervangen en niet het gehele kozijn. Dit is een stuk beter voor het milieu, maar ook voor je portemonnee!

De renovatie netjes afwerken

Laat de Houtrotvuller goed uitharden, zodat het nieuw stuk hout goed vastzit. Schuur het daarna glad (zorg dat je geen verschil meer ziet tussen het nieuwe houtdeel en het kozijn). Tot slot kan je renovatie overschilderen en je ziet er niets meer van. Het afmaken van de reparatie gaat precies hetzelfde als bij een houtreparatie.

Renovatie voorkomen

Ook wij zeggen; “voorkomen is beter dan genezen!”

Een houtrotreparatie is gemakkelijker dan een gehele renovatie. Probeer er dus voor te zorgen dat het nooit zover komt. Dit kan je doen door regelmatig je kozijnen grondig te checken op houtrot. Dit zijn de punten waar je dan op moet letten:

  • Verkleuring van het hout. Houtrot is een stuk donkerder dan gezond hout.
  • Kleine scheurtjes of barstjes in het hout of verfsysteem.
  • Zachte plekken in het hout. Gebruik een priem of achterkant van een schroevendraaier om het hout in te duwen. Als het direct terugveert, is dit een teken van houtrot.
kozijn reparatie

DEEL:

RECENTE BERICHTEN:

Onze succesgarantie uitgelegd

Houtrot is een aantasting aan het houtwerk, veroorzaakt door schimmels. Aan de buitenkant, zeker met geschilderd houtwerk, zie je niet direct dat het hout aangetast is.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws en handige tips & tricks? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang direct een kortingscode van 10% korting voor je eerstvolgende bestelling. Bekijk alle voordelen van de nieuwsbrief online.

Scroll naar boven