fbpx

Hout opvullen is nog nooit zo makkelijk geweest!

  • Home
  • Nieuws
  • Hout opvullen is nog nooit zo makkelijk geweest!

Heb je last van houtrot en/of gaten en deuken in je houtwerk? Geen paniek! Hout opvullen is nog nooit zo makkelijk geweest.

 

Er zijn twee soorten producten waarmee je hout opvult. Welke je moet gebruiken, hangt af van de oorzaak; heb je last van houtrot? Of komen de gaten of deuken door mechanische schade (lees: spijker-/schroefgaatjes)?

 

Houtrot opvullen met houtrotvuller

Houtrot ontstaat door vocht en zorgt ervoor dat hout gaat rotten. Om dit te repareren zijn er meer handelingen nodig dan alleen het opvullen zelf. Eerst verwijder je namelijk het houtrot, daarna versterk je het hout met Houtversterker. Tot slot vul je het hout op, schilder je het over en klaar is Kees: je houtwerk is weer als nieuw!

 

Zelf houtrot opvullen? Bekijk onze kluscoach voor alle stappen en handige video’s.

 

Hout opvullen met plamuur

Heb je mechanische schade aan je hout, oftewel heb je de schade zelf veroorzaakt?

Spijker-/schroefgaatjes of deuken zijn hier een goed voorbeeld van. Dan is het alleen een kwestie van opvullen met plamuur, gladschuren en overschilderen. Plamuur heeft geen voorbehandeling nodig en breng je dus direct aan op het hout.

 

Precies weten hoe je hout opvult met plamuur? De kluscoach leidt je door alle stappen met handige klusvideo’s.

 

Voordeel van een epoxy reparatiepasta

Beide reparatiepasta’s (houtrotvuller en plamuur) zijn twee-componenten epoxy’s. Dat wil zeggen dat er in de koker twee verschillende pasta’s zitten. Deze componenten meng je goed door voordat je het hout opvult. Het voordeel van een epoxy reparatiepasta, is de elasticiteit die de pasta, ook na uitharding behoudt. Hout is een product dat leeft, en dus ook beweegt. Epoxy vangt deze spanning goed op, waardoor de reparatie niet scheurt.

 

Let op: door de twee componenten pasta is de koker per component dus maar voor de helft gevuld.

 

Belangrijke tools bij hout opvullen

Na het bepalen van het juiste reparatiemiddel, kies je ook de juiste tools uit voor de reparatie. Wij zetten de belangrijkste tools voor je op een rijtje.

  • Kitpistool: om de twee-componenten pasta uit de koker te knijpen;
  • Mengmes en Mengplateau: voor het mengen van de tweecomponenten pasta;
  • Houtversterker met toebehoren (alleen noodzakelijk bij het gebruik van Houtrotvuller)
  • Reparatiemes; hiermee vul je het hout op met reparatiepasta en strijk je het strak af;
  • Schuurpapier; voor het gladschuren van de uitgeharde epoxy
  • Verf; tot slot schilder je de reparatie (-pasta) over en zie je er niets meer van!

Wil je deze producten liever in één keer bestellen? Kies dan voor een van onze starterspakketten met alle benodigdheden voor hout opvullen, inclusief reparatiepasta.

DEEL:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp

RECENTE BERICHTEN:

Vulmiddel hout

Vulmiddel wordt ook wel houtrotvuller of plamuur genoemd. Vulmiddel is namelijk bedoelt om gaten, kieren of beschadigingen in hout op te kunnen vullen.

Grote gaten in hout repareren

Grote gaten in hout kunnen ontstaan doordat er bijvoorbeeld al lang houtrot aanwezig was in het hout en dit allemaal verwijderd is. Deze gaten kunnen dan opgevuld worden met de EAZYFIX® Houtrotvuller.

Scroll naar top