Het hout raakt op! Wat nu?

Het hout raakt op! Wat nu?

Ben jij tijdens de lockdown aan de slag gegaan met het in elkaar timmeren van een houten loungeset of een houten veranda? Dan is er een grote kans dat je het zelf al gemerkt hebt; er is een groot tekort aan hout in Europa!

 

Hout repareren

De schaarste aan hout is deels ontstaan doordat de vraag naar hout sinds corona explosief gestegen is. Mensen hebben tijdens de eerste lockdown massaal hout ingekocht. Echter, waren de producenten hier niet op voorbereidt en waren fabrieken stilgelegd. Het hout was moeilijk te leveren, omdat er amper vrachtwagens reden door de gesloten grenzen. Het gevolg hiervan? De prijs van het hout is verdubbeld, net als de levertijd van het hout. Een oplossing voor dit probleem is er nog niet, maar er wordt verwacht dat deze toestand op zijn vroegst in 2022 wordt opgelost. Om te voorkomen dat je straks geen hout meer over hebt of de hoofdprijs betaalt, biedt EAZYFIX een duurzame en goedkopere oplossing. Namelijk het hout repareren in plaats van het hout te vervangen. Daarom luidt ook ons slogan: “It’s always better to repair”. Dit zorgt er niet alleen voor dat het hout veel langer meegaat, maar dit is ook nog eens voordeliger voor de portemonnee.

 

Weet met welk houtsoort je werkt

Als je de juiste houtsoort kiest en je het hout goed onderhoudt gaat het makkelijk 20 tot 25 jaar mee. Het is daarom van belang om te weten met wat voor houtsoort je werkt, zodat je zo goed mogelijk voor het hout kan zorgen. Elke houtsoort is namelijk anders: de een kan slecht tegen vocht en de ander kan er juist weer veel beter tegen. Elke houtsoort reageert anders op bepaalde omstandigheden.

Hout onderhouden

Misschien denk je dat dit vanzelfsprekend is, maar je hout op de juiste manier onderhouden is een van de beste manieren om zuinig met je hout om te gaan. Voorkom dat houtwerk (zoals een dak, deur, poort of meubel) grote schade oploopt door het regelmatig te controleren op houtrot of houtschade. Een houten kozijn is een voorbeeld van houtwerk dat veel in aanraking komt met weersinvloeden. Controleer daarom regelmatig binnen- en buitenshuis op aantastingen en openstaande verbindingen. Hoe je dit doet, lees je in de blog: Hoe herken je houtrot?

 

 

 

 

 

DEEL:

RECENTE BERICHTEN:

Nieuwe Collega: Welkom Monique!

Even voorstellen: Onze nieuwe Happy Customer Medewerkster Monique! Mijn naam is Monique Biben en ik werk sinds 14 februari bij EAZYFIX als Happy Customer Medewerker.

Nieuwe Stagiaire: Welkom Yolence!

Even voorstellen: Onze nieuwe sales stagiaire Yolence! Hi! Ik ben Yolence Bajarin (23), een derdejaars studente aan Fontys Hogescholen in Venlo. Momenteel studeer ik International

Nieuwe Collega: Welkom Maartje!

Onze stagiaire Maartje komt bij het EAZYFIX team Nadat ik mijn stageperiode succesvol heb afgerond met een 7,5 als eindcijfer, ben ik gevraagd om te